RTEÜ ULUSLARARASI ARENE DA

Uluslararası Karadeniz Hazar Vakfı (BSCSIF), Karadeniz Havzasındaki ülkelerin üniversitelerinden rektör ve akademisyenleri Rize’de bir araya getiriyor.

EĞİTİM 6.11.2013 11:59:59 69 0
RTEÜ ULUSLARARASI ARENE DA

 

Uluslararası Karadeniz Hazar Vakfı (BSCSIF),  Karadeniz Havzasındaki ülkelerin üniversitelerinden rektör ve akademisyenleri Rize’de bir araya getiriyor.

 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, uluslararası arenada yerini alıyor.

 Başkanlığını İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi’nin yürütmekte olduğu Uluslararası Karadeniz Hazar Vakfı (BSCSIF) önemli bir organizasyona imza atıyor.

 7-8 Kasım 2013 tarihlerinde Rize'de gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında BSUN (Uluslararası Karadeniz Üniversiteler Birliği) ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında bir protokol imzalanacak ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bu birliğin üyesi olacaktır.

 “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin bu kuruluşa üye olması bir yandan üniversitemizin uluslararası arenada tanınmasına katkıda bulunacak, diğer yandan da bu üniversitelerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmasına imkan tanıyacaktır.” diyen  Dr. İsmail Safi, BSUN (Uluslararası Karadeniz Üniversiteler Birliği)’un  Karadeniz bölgesi ülkeleri tarafından 1997 yılında kurulduğuna ve bu birliğe117 üniversitenin üye olduğuna dikkat çekti.

 

Program kapsamında yapılacak törene, Karadeniz havzasından 12 ülkenin üniversitelerinden yaklaşık 30 rektör ve akademisyen katılacak olup Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan organizasyon kapsamında ayrıca “Karadeniz Havzası’nın Kalkınmasında Turizm Sektörünün Rolü “ konulu bir çalıştay düzenlenecektir. Program sonrasında konuklarla bir kültür gezisi yapılacaktır.

 

Program:

Tarih:   07 Kasım 2013

Saat:    09.30- Açılış ve İşbirliği Protokol İmza Töreni

            14.00- Karadeniz Havzası’nın Kalkınmasında Turizm Sektörünün Rolü Çalıştayı


Yer:      Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Bilgi İçin:    Yeşim Özcan- 0532 445 97 65

                    Taner EROL - 0533 470 80 77

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI