Tolga İskenderoğlu güven tazeleyerek yeniden Başkan seçildi.
Hayati Akbaş
BORÇKA-Borçka Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonun da gerçekleşti.
Borçka Acarlar Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşen Olağan Genel Kurulu, Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk, Siyasi Parti Başkanları Hüseyin Çakır, Vehbi Yılmaz, Bekir Yıldıran, Recep Çırak, Malik Erdoğan, STK Başkanları Muhammet Özkurt, Nusret Kambur, ÇAYKUR Fabrika Müdürü Süleyman Yaşar, Tarım İlçe Müdürü Onur Özteke Artvin Otobüsçüler Derneği Başkanı İrfan Topaloğlu, Osman Akyürek, Ömer Hacıoğlu, muhtarlar ile Borçka ve Murgul’lu üreticilerin katılımı ile gerçekleşti.
Borçka Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu, oda olarak yaptıkları faaliyetleri slayt gösterisi ile anlatması ardından, oda içinde ve sahada aktif olduklarını vurgulayarak şu sözleri dile getirdi “2015 yılında göreve geldiğimiz şubat ayı itibari ile sekiz yılı çok çabuk geçirdik. Sekiz yıl bizim için aslında kısa bir süreçte oda için, köylerimiz için ciddi çalışmalar yaptık. Sadece ofiste belge veren değil ofiste hizmet üreten, toprak kokusunu hisseden üreticinin yanında ekim alanların da onların üretimdeki maliyetlerini düşünmek için faaliyetler yürüten bir oda haline geldik. Güneşli Köyü ve Aralık Köyünde arıcılık kursları düzenledik. Karşı Köyde uygulamalı çiftçi eğitim kurslarımız oldu. Kokulu kahverengi böceğe karşı mücadele çalışmaları yapıldı” dedi.
“Üretici Başımızın Tacıdır”
Boş kalan arazilerin alternatif tarım ürünleri ile hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Tolga İskenderoğlu “Bölgemizin en önemli tarım gelirleri çay, bal ve fındık. İddia ediyoruz ki biz sadece Artvin’in değil Türkiye’nin ve Dünya’nın en kıymetli en verimli en kaliteli balını üretiyoruz. Bölgede çay, bal ve fındık dışında alternatif tarım ürünlerine de ihtiyaç var. Özellikle Kaynarca ve Alaca bölgesin de birçok arazinin boş olduğunu gördük arazinin boş olması demek arkadaşlar köylerin boşalması demek. Bu çerçevede köylerle alternatif tarım ürünlerin hayata geçirilmesi lazım. Biz o bölgelerde gezerken şunu gözlemledik o bölgelerde çilek tarımı yapılabilir. Saha da karşılığı olan bir üründür. Nihayetin de Alaca bölgesin de deneme parseli kurduk akabinde bir sene sonra da Kaynarca bölgesin de yine çilek ile ilgili deneme parseli kurduk. Şuan altı dönümlük çilek deneme bahçelerimiz ve üretim bahçelerimiz var. Üreticilerimiz ilk başta buna inanmıyorlardı burada çilek yetiştirilir mi diye ama gördük ki hem lezzeti ile hem ürünün büyüklüğü ve dolgunluğu ile gayet iyi olabiliyor. Üretmekten başka bir çaremiz yok üreteceğiz. Üreticimiz görevini yapacak bu bir zincir halkası sanayici görevini yapacak ürünü işleyecek STK’lar görevini yapacak devlet ilgili kurumlarda görevini yapacak. Bu çarkın bir tanesi bozulduğun da maalesef zarar gören yine üretici oluyor. Her ne şart olursa olsun üretmekten başka bir çaremiz yok. Her zaman söylüyorum dünya da kazanılan zaferlerin iki vasıtası var. Bir kılıç biri sapan ve zaferleri daimi kılan tek şey üretmektir. Üretimin sembolü bunu hayata geçiren yapan çiftçidir. Üretici bizim baş tacımızdır” diye konuştu.
Olağan Genel Kurulu seçiminin ardından yeniden Başkan seçilerek güven tazeleyen Tolga İskenderoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi ”Büyük sorumlulukla yetki aldığımız yeni dönemde yönetim, Meclis Kurulumuz ve Köy Delegelerimizle iyi faydalı yeni hizmetleri hayata geçirmemiz dileğiyle tüm üreticilerimiz için hayırlı olmasını dilerim. Tarafıma ve yönetim kurulumuza gösterdiğiniz güven için Teşekkür ederim” dedi.