Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Rize Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 7.08.2024 11:09:00 371 0
Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

OSB Toplantı Salonu’nda yapılan ağustos ayı yönetim kurulu toplantısına; Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, OSB Bölge Müdürü Hasan Günal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Karafazlı ve Çaykur Genel Müdürlüğü iştiraklerinden Rize Ekstrakt yetkilisi Özgür Özkan Eyüboğlu katıldı.

Toplantıda, OSB’de faaliyet gösteren fabrikalar, organize sanayi bölgesinin son durumu ve yapılan planlamalar değerlendirildi. OSB’de yer alan Rize Ekstrakt Fabrikası ile ilgili sunumlar yapıldı.

Toplantı sonrası, Rize Belediyesi mangal kömürü üretim fabrikası ve Rize Ekstrakt fabrikasıyla birlikte çaydan geriye herhangi bir çöp veya lif kalmayacak şekilde Sıfır Atık politikasıyla çalışıldığını ifade eden Vali Baydaş, "Çay atıklarının işlenmesi konusunun ele alındıklarını, Rize Belediyesi tarafından kurulan, çay atıklarından mangal kömürü ve çay peleti üreten fabrika ile Çaykur Genel Müdürlüğü'nün bayileri tarafından kurulan Rize Ekstrakt Üretim AŞ fabrikası üzerinde değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

Vali Baydaş, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde hayata geçen Sıfır Atık Projesi kapsamında çaydan geriye hiçbir çöpün kalmayacağını belirterek, "Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki Rize'de çay üretiminden geriye kalan çay çöpü ve çay lifi gibi tüm ürünler, sıfır atık politikası çerçevesinde değerlendirilerek geriye herhangi bir atık ve çöp kalmayacak şekilde işleniyor. Çaykur’un ürettiği tüm çaylardan geriye kalan atıkları işleyebilecek kapasitesi var. çay peleti, yakıt maddesi olarak üretiliyor ve ekstrakt, çeşitli meşrubat üretimlerinde doğal tatlandırıcı ve kıvam artırıcı olarak kullanılıyor. Çaydan geriye herhangi bir çöp ya da lif kalmayacak şekilde bir kapasitemiz ve düzenimiz var. Bu fabrikaların üretim kapasitesinin geliştiğini mutlulukla gözlemliyoruz. Sıfır atık meselesi, Rize OSB’miz için çok sevindirici bir gelişmedir. Ülkemizin en önemli gündemlerinden biridir. Artık geri dönüşümü ve kaynakları verimli kullanma konusunu gündemimize almamız lazım. OSB’de bulunan ve çay atığını işleyen bu iki fabrika, bizim için iftihar kaynağı ve mutluluk vesilesidir. Ayrıca, bu fabrikalar istihdama da önemli bir katkıda bulunmaktadır. Çaykur Genel Müdürlüğü’nün mevsimlik aldığı 160 personel ve 50 sabit personel ile önemli bir istihdam sağlanıyor” dedi.

Vali Baydaş, toplantının ardından DOKA destekli Rize OSB Mesleki Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. OSB içerisinde faaliyette bulunan Ferro Form Metal Yapı Sanayi ve Lazer Isı Mühendislik Hizmetleri fabrikalarını gezerek üretim süreçleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI