Yeşilay Haftası dolu dolu kutlanıyor

YEŞİLAY HAFTASI RİZE VE İKİZDERE'DE ÇOŞKUYLA KUTLANDI

SAĞLIK 7.03.2014 07:35:39 55 0
Yeşilay Haftası dolu dolu kutlanıyor
Her yıl 01-07 Mart tarihleri arasında Türkiye genelinde başta eğitim kurumları olmak üzere çeşitli etkinliklerle kutlanan Yeşilay haftası, Rize Ali metin Kazancı Lisesinde ve İkizdere Kültür Merkezinde coşkuyla kutlandı.



Bu yılkı Yeşilay haftası kutlamaları Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinin bakımda olması nedeniyle Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Konferans salonunda gerçekleşti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı'nın Rize'de devam eden resmi programları nedeniyle,  üst düzeyde Rize bürokratının katılamadığı bu yılkı kutlama programı Şevket  Yardımcı ortaokulu Müdürlüğü Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandı. Rize Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Rize Belediyesi, Yeşilay genel Merkezi, Yeşilay Rize Temsilciliği ve Rize Şar Betonun katkılarıyla gerçekleştirilen ve yüzlerle öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerinin katıldığı kutlama programında konuşan Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, '94 yıldır ülke genelinde ve Rize İlimizde bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay'ın şehrimizde yapmış olduğumuz gönüllü çalışma çabalarımıza destek veren kurum ve kişilere şahsım ve cemiyetim adına teşekkür ediyorum. sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek için her türlü uyuşturucuya, sigaraya, alkole hayır diyoruz. Gençlerimiz için bu zararlı maddeler başta eğitimleri ve gelecek istikballeri olmak üzere önemli risk faktörleri taşımaktadır. O nedenle tüm zararlı ve bağımlılık yapan alışkanlıklarla mücadelede birinci yol  bu gibi tehlikeli ürünlere merak dahi olsa hiç başlamamaktır. Ruhumuz ve bedenimiz hayat başarımız, ailemiz ve çevremiz için çok önem arz etmektedir. Bedenimizin kıymetinin önemini Kanuni ne güzel dile getirmiştir. 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' demiştir. Yeşilay 5 Mart 1920 yılında alkollü içkiler, sigara ve uyuşturucuların zararlarını topluma anlatmak, eğitmek  tüketenleri vaz geçirmek için kurulmuştur. Milli kültürümüze bağlı nesiller yetiştirmek ve bu gaye doğrultusunda toplumumuzun her kesimini kucaklayarak, tüzel, özel, şahsı kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle, kanunlarımız ve kurallarımız çerçevesinde bir gönüllülük ilişkisiyle, başata gençlerimizi olmak üzere tüm insanlığın bedenen ve ahlaken çökmemesi için bütün kötülüklere karşı hep birlikte mücadele vermeliyiz. o nedenle Yeşilay'a hizmet, insanlığa hizmettir. gerek Rize'de gerekse İkizdere ilçemizde il genelinde Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzü tarafından gerçekleştirilen şiir yarışmasında birinci olan öğrencilerimiz kutluyorum. Yine il genelinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında birincilik elde eden öğrencimiz tebrik ediyorum.' dedi.


Yeşilay haftası kutlama programında, RTE üniversitesi Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Baran Yusufoğlu  öğrencilere hitaben, sigaranın, alkolün ve uyuşturucuların insan vücuduna, çevreye, aileye, ekonomik hayata, trafik kazları vb. nın yaşama vermiş olduğu manevi ve maddi zararlarla ilgili eğitici ve rakamsal bilgiler verdi. Şevket Yardımcı Orta Okulu Müdürlüğü öğrencilerinin 'Sevgiyi Ararken' isimli tiyatro eseri öğrenci ve velileri tarafından büyük beğeni topladı. yarışmalarda dereceye öğrencilere altın hediye ve çeşitli eğitime yönelik hediyeler takdim edildi. Okul korosunun yöresel halk türküleri ve ödül töreniyle program sona erdi. Kutlamalara Milli Eğitim İl Müdürü Vekili Baki Kesicioğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mine Hacıömeroğlu, Necmettin Yaşar, Yeşilay Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Kösoğlu, A.Kadir Kara, Ahmet Arslan, M.Akif Çakmakçı, A. Metin Kazancı Lisesi Müdürü Ahmet Okutan, Şevket Yardımcı Ortaokulu Müdürü Ersin Bekiroğlu ve Rize Merkez ve İlçelerinde görev yapan çeşitli okulların Müdürü, öğretmen, öğrenci velileri katıldılar.

YEŞİLAY İKİZDERE'DE DE KUTLANDI
İkizdere Kaymakamlığı, İkizdere Belediyesi, İkizdere Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü, Yeşilay İkizdere Temsilciliği, Rize Şar Hospital Hastanesinin katkılarıyla, İkizdere Kültür Merkezinde gerçekleşen kutlamalara İkizdere halkı yoğun ilgi gösterdi. Programda İkizdere Kaymakamı Abdi Koç, Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı yaptıkları konuşmalarda, Yeşilay'ın İnsanlık için ne kadar önemli olduğuna vuru yaparak, zararlı maddeler uğrunda her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiği, devlet ve millet olarak milyarlarca lira sağlık harcamalarının yapıldığı ve ailelerin önemli ekonomik ve sosyal kayıplarına vurgu yaparak, eğitim düzeyi ve gelişmişliği yüksek ülkelerde sigara ve diğer bağımlılık yapan maddeleri tüketenlerin sayısında önemli azalmalar görüldüğüne dikkat çektiler.

Şar Hospital Hastanesinde Uzman Dr. Semih Ağanoğlu'un sigaranın ve tüm zararlı maddelerin tıbben zararlarını açıkladığı sunumunun ardından, Rize'nin tanınmış halk şairlerinden Osman Efendioğlu ve Ahmet Çakan Yeşilay ve zararlı maddeler temalı halk atışmaları kutlamalara katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. İkizdere Ortaokul Müdür Yardımcısı Gürsel Vural'ın organizatörlüğünde gerçekleşen programın sonu bölümünde Müzikal tiyatro, defile ve fotoğraf sergisi ile son buldu. Programa İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, ikizdere Jandarma Komutanı Seçkin Tarakçı, İkizdere İl Genel Meclis Üyesi Ensar Ekşi, Rize Milli Eğitim Şube Müdürleri Sinan Ardal ve İlhan Kurt, Yeşilay Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Yazıcılar, Ahmet Arslan, İkizdere Kızılay Başkanı Emrullah Ekşi, Rize Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz, İkizdere Özel İdare Müdürü A.Osman Aksu, İkizdere Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Salih Cepnioğlu, İkizdere Atatürk Ortaokulu Müdürü H. Ali Öztürk ve çok sayıda İkzidre ve komşu ilçelerin Daire Müdürleri ve öğrenci velileri katıldılar. Programın sonunda Yeşilay İkizdere Temsilcisi İsmet Kösoğlu, İkizdere Kaymakamı Abdi Koç, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ve programa emeği geçenlere 'Yeşilay Gönül Dostları' sertifikası takdim etti. Programın sonunda tüm davetlilere ve katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI