Yazıcı TBMM Başkanı mı Oluyor?

Hayati Yazıcı, Burhan Kuzu, Hüseyin Çelik ve Nimet Baş'ın adı geçiyor

YÖREDEN HABER 23.06.2013 13:13:13 246 0
Yazıcı TBMM Başkanı mı Oluyor?



Protokoldeki 2. isim olan TBMM Başkanlığı için, seçim süreci başladı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yerine Hayati Yazıcı, Burhan Kuzu, Hüseyin Çelik ve Nimet Baş'ın adı geçiyor.

2 yıllık görev süresini 4 Temmuz günü dolduracak olan Cemil Çiçek’in, TBMM Başkanlığı görevini sürdürüp sürdürmeyeceği, AK Parti Grubu ile Başbakan Erdoğan’ın tavrına bağlı bulunuyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in görev süresi, 4 Temmuz 2013'te sona erecek. Meclis içtüzüğü uyarınca başkan adaylığı için başvurular 24 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 28 Haziran Cuma günü saat 24.00'de sona erecek. Yeni Başkan 2015 genel seçimlerine kadar görev yapacak.

4 ADAY VAR

Çiçek’in yeniden bu koltuğa oturması konusunda AK Parti grubunda fikir birliği olmadığı belirtilirken, değişiklik mesajları veriliyor. Son sözü ise Başbakan Erdoğan söyleyecek.

Meclis kulislerinde, TBMM Başkanlığı için 4 ismin ısındığı yorumları yapılıyor. Bu isimler, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyiç Çelik, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Gümrük Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve İstanbul Milletvekili Nimet Baş olarak sıralanıyor. Nimet Baş’ın adaylığı ve seçilmesi, TBMM tarihinde ilk kadın başkan sıfatını da getirecek.
 Çay TV
Anahtar Kelimeler:

2. Sürgün Yaş Çay Kampanyası Tamamlandı

Bulutların Ülkesi Hemşin’e Özlem Şiire Döküldü

Millet Bahçesi’ndeki Cami İnşaatında İncelemeler

Vali Baydaş’tan Çamlıhemşin’e Destek Mesajı

Ardeşen ve Pazar TSO’dan Bölgesel Kalkınma İçin Güç Birliği