Yaylalarım ‘KOÇ DÜZÜ YAYLASI’ neleriyle ön plana çıkıyor…

Karadeniz denilince akla hemen o yeşil renk, gürül gürül akan dereler ve sarp dağlar geliyor

YAYLALARIMIZ 26.06.2024 12:16:00 808 0
Yaylalarım ‘KOÇ DÜZÜ YAYLASI’ neleriyle ön plana çıkıyor…

Doğu Karadeniz’in cennet şehri Rize. 

Rize denilince akla ilk gelen yerlerden biri tabi ki Çamlıhemşin ilçesi geliyor. 

Bu ilçeden onlarca güzel yaylalara ve köylere yollar açılıyor. Bunlardan biri de ilçe merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Koçdüzü Yaylası.

Çamlıhemşin üzerindeki yaylalar genelde Hemşin yaylası olarak bilinse de bu yayla bir Laz yaylasıdır. 2400 rakımda bulunan Koçdüzü yaylasını, Dikkaya ve Çayırdüzü köyleri kullanmaktadır. 

Yaylada ortalama 300 hane bulunmaktadır. Bu doğa harikası yaylada en güzel nokta hiç şüphesiz cennet-cehennem tepesidir. Yerel halk tepeye Samaile adını veriyor, bir tarafı uçurum diğer tarafı yemyeşil bir alan olan tepe yaylayı izlemek için en güzel noktadır.

Özellikle günbatımı veya doğumunu bu noktadan izlemek doyumsuz bir haz veriyor. Koçdüzü yaylasını özel kılan bir diğer ayrıcalık ise yaylada bulunan Adalı göl, geniş sayılabilecek gölün içerisinde 4 tane adacık bulunuyor. 

Yaylaya güzergâh olarak Topluca köyünden çıkılıyor ve 5 tane yayla geçiliyor. Burada yayla içerisinde 1 adet pansiyon bulunmaktadır. 

Ayrıca doğa yürüyüşleri seviyorsanız bir rehber eşliğinde Avusor yaylasına buradan bir yürüyüş yapabilirsiniz. Yemyeşil bitki örtüsü güzel manzarası ile Koçdüzü sizi ve sevdiklerinizi bekliyor. 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI