Yaralı Dağ keçisi teslim edildi.

Rize Akut görevlisi ekiplerinin yayla gezisi esnasında yaralı yakaladıkları keçiyi teslim ettiler.

KÜLTÜR 3.11.2013 18:17:17 156 0
Yaralı Dağ keçisi teslim edildi.




YARALI CEYLAN MİLLİ PARKLARA TESLİM EDİLDİ.

Rize’ye bağlı AKUT ekibinde görevli Kadir Ali Atacan-Özcan Baştopçu ve Mehmet Biliciler hafta sonu kendi aralarında düzenlemiş oldukları Çamlıhemşin Sıraköye günlük gezi esnasında ilginç bir olayla karşılaştılar.

  Gezi sırasında Kaçkar53.com’a yaşanan gelişmelerle ilgili ekip adına bilgi veren AKUT Rize görevlisi Pazar’da ikamet eden Kadir Ali ATACAN şunları söyledi.

”Sabah erkenden arkadaşlarla rutin yayla gezisine çıktık. Bu AKUT tarafından düzenlenmiş bir gezi değildi.

Çamlıhemşin Sıraköyden ve diğer bölgelerde yürüyüş yaptıktan sonra dönerken, Suduşen şelalesi civarı yani çat kale arasındaki vadiye geldik. Yolun kenarında bizi görünce kaçmaya çalışan bir hayvan rastladık.

Önce ne olduğunu anlamaya çalıştık. Ardından koşarak hayvanı boynuzlarından yakaladık. Yaralı ve ürkek vaziyette bir Cengel boynuzlu dağ keçisi olduğunu farkettik.

Biz bu işlerde tecrübeli olduğumuzdan İlk olarak İl Jandarma Komutanlığını aradık.

Orası Çamlıhemşin İlçe Jandarma Komutanlığını aradı. Bize ulaştılar.

Ekip geldi. Hayvana eziyet vermeden aracımızın kasasının altına kilimleri sererek üzerine yatırdık.

Bizimle birlikte olan Jandarma ekibiyle Çamlıhemşin İlçe Jandarma Komutanlığına getirdik.

Burada Daha önce Çamlıhemşin İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından haber verilen ve Rize’den çağrılan Milli Parklar Müdürlüğünden gelen ekibe tutanak tutularak teslim ettik. Biz o anda orada olmamış olsaydık.

Bir başkaları tarafından mahiyeti anlaşılmadan avlanabileceği gibi, bizim gibi bu işlerde tecrübeli dağcılar yaralı dağ keçisine rastlamamış olsaydı ölebilirdi de. O, yüzden bir hayatı kurtarmaktan dolay çok mutlu olduk.” 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor