Verçenik Dağlarında Yalnız Bir Tutku: Metin Biberoğlu'nun 28 Yıllık Kaçkar Sevdası

Verçenik Dağlarında Yalnız Bir Tutku: Metin Biberoğlu'nun 28 Yıllık Kaçkar Sevdası

YAŞAM 5.08.2025 09:49:00 393 0
Verçenik Dağlarında Yalnız Bir Tutku: Metin Biberoğlu

Rize’nin Ardeşen ilçesinde esnaflık yapan Metin Biberoğlu, yıllardır sürdürdüğü dağcılık tutkusuyla bölgenin en zorlu zirvelerinden biri olan Verçenik’e doğru bir yolculuğa daha çıktı. Kaçkarların büyüleyici coğrafyasında zaman zaman yalnız yürüyen Biberoğlu, bizlerle Verçenik Kapılı Göller bölgesinde karşılaştı ve doğa tutkusunu paylaştı.

"Bu dağlarda beni tanırlar"

1997 yılında dağcılıkla tanışan Metin Biberoğlu, aradan geçen 28 yıla rağmen aynı heyecanla Kaçkarlara tırmanmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok zirveyi deneyimlediğini belirten Biberoğlu, bu kez hedefinin Verçenik Zirvesi olduğunu söyledi. Dağlara zaman zaman yalnız çıktığını da belirten Biberoğlu, "Genelde bu dağlarda tek başına gezilmez ama artık beni tanırlar. Bu nedenle zaman zaman yalnız yürürüm" ifadelerini kullandı.

“Kaçkar sevdası kolay değil”

Biberoğlu, yıllar içinde yaşadığı zorlukları da dile getirerek, unutamadığı bir anısını şu sözlerle aktardı:

“Yaklaşık 5 yıl önce Yusufeli'nden Kaçkar zirvesine çıkmayı planladım. Bana ‘Olgunlar Yaylası’ndan sonra Dilberdüzü kamp alanına 2 saatte çıkarsın’ dediler ama ben 6 saatte ulaşabildim. O gün resmen eridim, bittim. Ama o yorgunluğa rağmen bu sevda bitmedi.”

Dağlara çıkacaklara önemli uyarılar

Biberoğlu, dağcılığa ilgi duyanlara bazı uyarılarda da bulundu. “Tek başınıza dağlara çıkmayın. Ben bile yılların tecrübesiyle belli bölgelerde dikkatli olurum. Kimsenin gitmediği yerlere gitmem. Zor da olsa hep kontrollü yürürüm” diyen Biberoğlu, ayrıca bölgeye gelen ziyaretçilerin doğaya karşı sorumlu davranmaları gerektiğini vurguladı:

“Bu eşsiz doğaya zarar vermeyin. Getirdiğiniz çöpü, malzemeyi tekrar beraberinizde aşağıya indirin. Bu güzellikler hepimizin.”

Rize’de UMKE Temel Eğitimi Gerçekleştirildi

PAZAR'A YENİ BİR SOLUK

Rize Valiliği'nden Örnek Adım: Sokak Hayvanları İçin Toplandılar!

Çiçekli Yayla’da Ot Biçme Mesaisi Başladı