VERÇENİK DAĞI TIRMANIŞ ŞENLİĞİ

VERÇENİK DAĞI TIRMANIŞ ŞENLİĞİ

YAŞAM 20.06.2024 11:54:00 505 0
VERÇENİK DAĞI TIRMANIŞ ŞENLİĞİ

Rize Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ( VDDK) her yıl olduğu gibi bu yılda 19'uncusunda farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Sosyal Medya Paylaşım sayfasında yapılan açıklamada:  “Kuvayi Milliye Kahramanı Milis Yüzbaşı İpsiz Recep ve silah arkadaşları anısına 19.sunu düzenleyeceğimiz Geleneksel Verçenik Dağı Zirve Şenliğimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da 23-27 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.” denildi

Özetle yapılan açıklamada katılımcılara mesajlar verildi. Uyulması gereken hususlar konusunda açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada şu sözler yer aldı.

'KATILIMCILARIN  DİKKATİNE..

Zirve tırmanışına katılacakların Türkiye Dağcılık Federasyonu onaylı en az Yaz Dağcılık Eğitimi almış, iple tırmanış ve iniş tekniklerine hakim, 2024 yılı vizeli sporcu lisansına sahip olmaları gerekmektedir. Zirve tırmanışı için kask, emniyet kemeri, iniş aleti, en az 2 kilitli karabina, yardımcı ip ve perlon bant gerekmektedir.

Programımız şöyledir: 

1. Gün: 23 Ağustos Cuma. Saat 10:00'da Rize Valilik Binası önünde toplanma. 10:30’da Atatürk Anıtına çelenk koyma ve faaliyet açılışı. 11:00’da araçlarla Çamlıhemşin ilçesine hareket. Çamlıhemşin’de öğle yemeği ve alışveriş imkânı, sonrasında araçlarla Verçenik Yaylasına hareket. Saat 15:00 sularında kamp yerine varış, çadırların kurulması, faaliyete katılanların tanışması ve çok şaşıracağınız sürpriz eğlence programı. Saat 23:00, geceye ve yaşama saygı, sessizlik saati.

2. Gün: 24 Ağustos Cumartesi. Saat 09:00 Kapılı Göllere hareket (yolumuz yaklaşık kamp yükü ile beraber 2,5 saattir). Kamp alanına varış, kampın kurulması. Verçenik Adalı göller diyarına, ciğerlerimizin derinliklerine kadar çektiğimiz, ruhumuzu yenileyen temiz havada çevre yürüyüşleri yapılacaktır.

3. Gün: 25 Ağustos Pazar: 1.grup ile saat 05:00’da 3711 rakımlı Verçenik Dağına tırmanış gerçekleştirilecektir. Tırmanışa katılmayanlar için Göller diyarı, Hemşin Tepe ve Leş Dağına tırmanış düzenlenecektir. (Dileyen herkes bu faaliyete katılabilecektir.)

4. Gün: 26 Ağustos Pazartesi: 2.grup ile saat 05:00’da 3711 rakımlı Verçenik Dağına tırmanış gerçekleştirilecektir. Tırmanışa katılmayanlar için Göller diyarı, Hemşin Tepe ve Leş Dağına tırmanış düzenlenecektir. (Dileyen herkes bu faaliyete katılabilecektir.)

5. Gün: 27 Ağustos Salı: 08:30, Kampın toplanması ve Verçenik Yaylasına hareket. 10:30 biriktirdiğimiz bütün hikayeleri heybemize doldurup bütün olamam azlıklarla birlikte yalnızca ayak izimizi ardımızda bırakarak Rize’ye hareket edeceğiz.

‘SON MÜRACAAT TARİHİNE DİKKAT’

Bu yolculuğa bizimle beraber çıkmak isteyenlerin 19 Ağustos 2024 tarihine kadar afişimizde yer alan telefon numaralarından ya da sosyal medya adresinden bizimle irtibata geçmeleri önemlidir.

 FAALİYETE KATILIM DURUMUNA GÖRE ZİRVE TIRMANIŞI İÇİN KONTENJAN SINIRLAMASI GETİRİLEBİLİR. BU DURUMDA HER KULÜPTEN EN FAZLA 3 SPORCU ZİRVE TIRMANIŞINA DAHİL EDİLECEKTİR. ZİRVE TALEP ETMEYENLER, KAMP VE ÇEVRE GEZİLERİ, LEŞ DAĞI VE HEMŞİN TEPE ÇIKIŞLARI İÇİN KONTENJAN SINIRLAMASI OLMAYACAKTIR.

‘TECRÜBELİ DAĞCILAR KATILIM GÖSTERECEKTİR’

Verçenik Dağı teknik bir rotaya sahiptir. 2024 Vizeli Sporcu lisansı, zirve faaliyetine katılacakların yanında olması gerekmektedir. Yukarıda belirtildiği gibi zirve tırmanışına katılacak sporcular, Türkiye Dağcılık Federasyonu onaylı en az yaz dağcılık eğitimi almış olmalı, teknik malzeme kullanabilmeli, iple tırmanış ve iniş beceresine sahip olmalıdır. Kask, emniyet kemeri, iniş malzemesi (iniş aleti, karabina, yardımcı ip, perlon bant) olmayanlar zirve tırmanışına kesinlikle dahil edilmeyecektir. Rehberlik hizmetleri, ip ve emniyet noktaları için gerekli diğer teknik malzemeler Kulübümüz tarafından sağlanacaktır. Ülkemizden çok sayıda dağcı ve doğa sever konukların katılımıyla gerçekleşecek 19. Geleneksel Verçenik Dağı Tırmanış Şenliği faaliyetimizi onurlandırmanızı dileriz.

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu adına Başkan T.D.F.5 Kademe Dağcılık Antrenörü Emin Ali KALCIOĞLU


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI