Vekil Bak Pazar ve Fındıklı'da

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, “Bu istikrarlı yönetimin bundan sonra da devam etmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni istiyoruz. Ülkemizi koalisyon girdabının içine bırakmadan, etkin ve hızlı karar alabilen istik

SİYASET 31.03.2017 16:39:26 51 0
Vekil Bak Pazar ve Fındıklı

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anayasa değişikliği halk oylaması öncesinde Rize’de ziyaretlerine devam ediyor.

Rize’nin Pazar ve Fındıklı ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Bak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin neler getirdiği ve ülkeye olacak kazanımlarından bahsetti.

“DENETLENEBİLEN, SİYASİ VE KANUNİ SORUMLULUĞU OLAN BİR CUMHURBAŞKANI”

Muhalefetin dile getirdiği ‘tek elden yönetim’ eleştirilerini haksız bulan Bak, “Yasamada daha güçlü bir meclis olsun hedefliyoruz. Kanun yapmada etkin ve Cumhurbaşkanı’nı daha fazla denetleyebilen bir parlamentonun olduğu sistemde ‘tek adamlık’ eleştirilerini haksız buluyorum. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı ‘vatan ihanet’ suçu haricinde yargılanamıyor. Getirdiğimiz yeni sistemde ise hem siyasi hem de kanuni sorumluluğu olan bir Cumhurbaşkanı’ndan bahsediyoruz.” diye konuştu.

“KOALİSYON GİRDABININ İÇİNE ÜLKEMİZİ ATAMAYIZ”

Bak, “14 yıldır AK Parti hükümetleriyle birlikte Türkiye’de her alanda bir çok ilerleme kaydettik. Gelişim ve kalkınma sağlamadığımız hiçbir alan kalmadı. Milletimizin bize vermiş olduğu destek sayesinde istikrarlı yönetimle yaptık. Bu istikrarlı yönetimin bundan sonra da devam etmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni istiyoruz. Ülkemizi koalisyon girdabının içine bırakmadan, etkin ve hızlı karar alabilen istikrarlı hükümetlerle yolumuza devam etmeliyiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI