Vefakâr Eşin Çağrısı Karşılık Buldu, Yardım Eli Rize’den Yükseldi

Sesimize Kulak Verdiler: Vefakâr Eşin Çağrısı Karşılık Buldu, Yardım Eli Rize’den Yükseldi!

YAŞAM 29.05.2025 18:49:00 531 1
Vefakâr Eşin Çağrısı Karşılık Buldu, Yardım Eli Rize’den Yükseldi

Rize’nin Pazar ilçesi Pazar Mahallesi’nde yaşayan Oktay GENİŞ’in yıllardır yatağa bağımlı eşine gösterdiği örnek sevgi ve fedakârlık, Engelliler Haftası’nda gündeme taşınmış ve toplumda büyük yankı uyandırmıştı.

 Yüzde 80 engelli olan eşinin bakımını yıllardır tek başına üstlenen Oktay GENİŞ’in hikâyesi, kamuoyunda derin bir etki yarattı.

Haberde özellikle asansörü olmayan bir apartmanda yaşamanın zorlukları vurgulanmış; eşini sırtında taşıyarak hastaneye ulaştırmaya çalışan GENİŞ’in en büyük ihtiyacının akülü engelli aracı olduğu dile getirilmişti.

Bu çağrı cevapsız kalmadı. Haberimiz üzerine başta siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever iş insanları olmak üzere birçok kişi ve kurum harekete geçti. Oktay GENİŞ, hiçbir maddi yardım talep etmediğini açıkça belirtmiş; tek isteğinin hasta yatağı ve akülü engelli aracı olduğunu ifade etmişti.

Bu süreçte gösterilen duyarlılık sayesinde ihtiyaç duyulan hasta yatağı ve akülü araç temin edildi. Bu konuda özellikle destek olan Sayın Bakanımız Osman Aşkın BAK, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ve İlçe Başkanı Hamza KANDEMİR’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca destekleriyle bizleri onurlandıran Tuncay GENİŞ ve emeği geçen herkese sonsuz minnettarız.

Bu yardım, sadece bir ihtiyacın karşılanması değil; aynı zamanda toplumda engellilik konusunda güçlü bir farkındalıkoluşturdu. Oktay GENİŞ’in bu duruşu hepimize insanlık dersi verdi. Maddi hiçbir beklentisi olmadan, yalnızca eşine daha iyi bir yaşam sunmak için verdiği bu mücadele, dayanışma ruhunu yeniden canlandırdı.

Kıymetli basınımıza ve sesimizi duyan herkese gönülden teşekkür ederiz.

Yusuf KAMBUR
29.05.2025 19:40:26
Engelliler Haftasında Farkındalık ve vefa duygusunun kıymeti için yapılan bir haber neticesinde yatalak bir hastanın ve fedakar eşinin hayatını kolaylaştırmak adına yapılan bu güzel çalışma dolayısıyla başta bu haberi yapan Kaçkar53 Abdullah UZUN olmak üzere ilgi ve alaka gösteren herkesi tebrik ediyorum. Bazı şeyler kendi başına çözülemiyor. Sıkıntıda olan diğer hasta ve bakıcıların sesi olmasını diliyorum. Teşekkürler herkese...

Bakan Yumaklı Rize’de Çay Hasadına Katıldı

Coğrafi ürünler tanıtıldı