VE AYDER YİNE YALNIZLIĞA KALDI

Çamlıhemşin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda düzenlenen kardan adam şenliğine katılım beklenenden çok daha fazla olmasından dolayı Ayder trafiği resmen felç oldu.

YÖREDEN HABER 2.02.2014 20:36:36 79 0
VE AYDER YİNE YALNIZLIĞA KALDI
CEMİL KUS'un haberi....
Çamlıhemşin

Çamlıhemşin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, Çamlıhemşin belediyesi ve Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince düzenlenen
kardan adam şenliğine katılım beklenenden çok daha fazla olmasından dolayı Ayder trafiği resmen felç oldu.


Saatlerce süren uzun yolu aşıp Ayder' gelen şehirler arası otobüsler ve şenliğe katılan araç sürücüleri Ayder girişinde 2 saat mahsur kaldı.

Şenlikte kaza geçirip yaralanan vatandaşları taşıyan sağlık ekipleri 2 km'lik yolda 2 saat beklemek zorunda kaldı. Trafikte beklemekten sıkılan bazı yolcular yolda inerek yaya yürümeyi tercih ederek Şenlik yerine ulaşmaya çalıştı.

Araçların oluşturduğu uzun kuyruklar Ayder girişinden çıkışına kadar uzadı. Yolda kalan araç sahipleri isyan etti. Trafik ekipleri ise beklenmeyen yoğunluğa karşı önlem almakta gecikti. Vatandaşların bilinçsizce araçlarını parketmesi ise Ayder trafiğini tıkarken ,trfaik ekiplerini de zor durumda bıraktı.

VE SONA ERDİ
Çamlıhemşin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince düzenlenen ve dün başlayan şenliğin ikinci gününde kardan adam ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Bazı vatandaşların mangal yakıp horon oynadığı şenlikte, kimi vatandaşların naylon ve şambrellerle karda kaymaya çalıştığı gözlendi. Şenlikte, iki günde aralarında bir kadın ve çocuğun da bulunduğu 27 kişi, kayarken geçirdikleri kazalar sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı.

Vücutlarının çeşitli yerinde kırıklar oluşan kişiler, Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şenlik boyunca 22 sağlık çalışanı görev yaptı.


Renkli görüntülere sahne olan şenlik, yarışmalarda dereceye girenlere Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ve bazı protokol üyelerince çeşitli ödüller verilmesiyle tamamlandı.


Belediye Başkanı Melek, yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen şenliğe, ülkenin her yerinden katılımın olduğunu belirterek, bu ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.
























 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI