Vali Baydaş ve Vali Çiftçi'den Kırık ve Dallıkavak Tünellerinde İnceleme

Vali Baydaş ve Vali Çiftçi'den Kırık ve Dallıkavak Tünellerinde İnceleme…

YAŞAM 3.10.2024 13:36:00 147 0
Vali Baydaş ve Vali Çiftçi

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Erzurum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi, Doğu Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’yu birbirine bağlayan Ovit Tüneli’nin önemli bağlantı noktalarından Kırık ve Dallıkavak tünelleri ile yol güzergahında incelemelerde bulundu.

Tamamlandığında Erzurum ile Rize arasındaki yolu 1,5 saate düşürecek olan Kırık ve Dallıkavak tünellerinde çalışmalar sürerken, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kurum amirleriyle birlikte tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu. Karayolları 12. Bölge Müdürü Yücel Oğuzhan tarafından çalışmalar hakkında brifing alan Vali Baydaş ve Vali Çiftçi, inşaat sahasında incelemelerde bulunarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

"GÜNEYDOĞU ANADOLU'YU DA SAHİLE KARADENİZ'İ AÇACAK ÖNEMLİ BİR YOLDUR"

Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla Güneydoğu Anadolu’nun sahile açılacağını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 'Kırık ve Dallıkavak tünelleriyle ilgili Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğümüzden bilgi aldık. Bu tüneller sadece Erzurum ve Rize arasında bağlantı sağlayan yapılar değil; ülkemizin kalkınma yolu kapsamında kuzey-güney aksını birbirine bağlayan, stratejik öneme sahip bir yol grubunun en önemli düğüm noktalarıdır. Rize ve özellikle İyidere Lojistik Limanı ile Ovit Tüneli’ni bağlayan kritik bir noktadır. Dallıkavak Tüneli'nin bir tüpünün tamamlandığını mutlulukla gördük. Diğer tüp için sadece 180 metrelik bir bölüm kaldı ve bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Kırık Tüneli ise zemin koşulları nedeniyle yavaş ilerlemekte, ancak çift tünelin sadece 850 metrelik kısmı kaldı. Bağlantı yollarının inşaatı da sürüyor. Bu yol, Rize’yi Erzurum’a, Güneydoğu Anadolu’yu ise Karadeniz’e bağlayan stratejik bir projedir,' dedi.

"LOJİSTİK LİMANLAR, KARAYOLU VE DEMİR YOLU BAĞLANTILARIYLA SAĞLIKLI ÇALIŞIR"

Rize’nin İyidere ilçesinde inşa edilen lojistik limanın sağlıklı çalışabilmesi için bağlantı yollarının önemine değinen Vali Baydaş, “İyidere Lojistik Limanı, ülke açısından stratejik yatırımlardan biri. Türkiye'nin en büyük limanlarından biri inşa ediliyor ve son aşamaya gelinmiş durumda. İnşallah önümüzdeki yılbaşında lojistik dolgu alanının inşaatı tamamlanmış olacak, ardından üstyapı çalışmaları devam edecek. Lojistik limanlar, karayolu ve demiryolu bağlantılarıyla verimli çalışır. Bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar var; şu an bulunduğumuz yol da bu projelerden biri. Ayrıca Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nün de 2020 yılında çalıştığı Erzurum-İyidere, Aşkale-İyidere demiryolu bağlantısı projesi bulunuyor. Bu projeler zamanla değerlendirilip tıpkı bu yol gibi proje ve altyapı ihaleleriyle hayata geçirilecektir” ifadelerini kullandı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN BU PROJEYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

Gidiş geliş çift tüp olarak inşa edilen 7 bin 100 metre uzunluğundaki Kırık Tüneli’nde, çalışmaların 1.740 metre kaldığını belirten Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Şu anda Kırık Tüneli'nin Rize tarafındaki girişindeyiz. Bu tünelin toplam uzunluğu, sağ ve sol olmak üzere, iki tüpte 7 bin 100’er metre, yani toplamda 14 bin 200 metre. Şu ana kadar yaklaşık 12 bin 500 metresi tamamlandı, geriye 1.740 metre kaldı. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve müteahhit firma dört vardiya halinde, 24 saat çalışıyor. Kalan kısmın en kısa sürede bitirilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. Çalışmalardan dolayı en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum, çünkü bu projeyi yakından takip ettiğini biliyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız da buradaki çalışmaları yakından takip ediyor. Her iki ilin milletvekilleri de süreci izliyor. Biz de Erzurum ve Rize valilikleri olarak bürokratik işlemleri takip ediyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğü ve müteahhit firma, zemin zorluklarına rağmen özverili bir çalışma yürütüyor. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyoruz,” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor