VALİ İSTEDİ. BAYRAK ÇEKİLDİ.

Artvin Kalesi yaklaşık 8 yıldır bayraksız olarak duruyordu. Artvin halkı her defasında kalede neden bayrak yok? Neden bayrak çekilmiyor, sorularını soruyor, yerel basın konuyu sürekli olarak gündemde tutmasına rağmen bugüne kadar hiçbir g

KÜLTÜR 15.12.2013 09:47:47 75 0
VALİ İSTEDİ. BAYRAK ÇEKİLDİ.






Kısa süre önce Artvin’e atanan Artvin Valisi Kemal Cirit’in girişimleriyle yaklaşık 8 yıldır bayrağı bulunmayan tarihi Artvin Kalesi’ne törenle bayrak çekilerek kalesiz bayrak ayıbına son nokta konuldu. Bayrağın kale burcunda göndere çekilmesi töreni siyasetçileri, bürokratları, STK temsilcilerini, askeri, öğrenciyi, kısaca Artvin’i bir araya getirdi.

Kale önünde yapılan törene Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mhmet Ki, Artvin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Vural Eryıldırım, 6’ci Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hamit Arslanoğlu,İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı  Artvin Belediye Başkan Adayları MHP Blediye Başkan Adayı Kadir Seçkin, AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, MHP Merkez İlçe Başkanı Köksal İspirli, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve askerler katıldı.
Törende Anıtkabir’den getirilen 120x180 santimetre ebadındaki bayrak, Artvin Kalesi´nin burcuna İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.
08 Habere göre;Törende bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Çoruh Nehri´nin tabanından 70 metre yükselen ana kaya üzerinde kurulan ve kitabesi bulunmayan Artvin Kalesi´nde 2005 yılından bu yana bayrak bulunmadığını söyledi.
Ateş, yaklaşık üç ay önce göreve başlayan Artvin Valisi Kemal Cirit’in kaleyi ziyaret ettiğini ve kalede Türk Bayrağı’nın bulunmadığını görmesi üzerine kendilerine kısa sürede bayrağın kalede göndere çekilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdiğini ifade etti.
 
SADECE BAYRAK ÇEKMEKLE KALMAYACAĞIZ. TURİZME
KAZANDIRILMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
 
Artvin Valisi Kemal Cirit ise kalede bayrağın göndere çekilmesi konusunda Artvin halkından yoğun bir talep aldıklarını belirterek, “Bugün burada göndere bayrak çekmek üzere bir araya geldik. Sadece bayrak çekmekle kalmayacağız. Kalenin turizme kazandırılması için bazı çalışmalarımız var. Kaleye ulaşmak için kayaların üzerinden yürüyüş yolu yaparak ziyarete açmak istiyoruz.
Aynı zamanda coğrafi zorluğu nedeniyle kaleyi ziyaret edenlere adrenalin yaşatalım istiyoruz. Önümüzdeki günlerde kale için proje çalışmalarına başlanacak ve bu proje aynı zamanda Artvin’in prestij projesi olacağını ümit ediyorum. Kalenin içerisinde camdan bir seyir yeri yapılacak. Buradan Çoruh Vadisine bakmak adeta bir cesaret göstergesi olacak. Ülkemizde böyle bir seyir yeri var. İnşallah bu projeyi hayata geçireceğiz. Hayallerimiz büyük. Bunu da Artvin halkıyla hep birlikte başaracağız.” dedi. Tören, kale önünde çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI