Vali Baydaş, “RİZELUYUM” Etkinliğinde…

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim görmeye başlayan yeni öğrencilerin şehre uyum sağlamaları için Rize İl Sağlık Müdürlüğünce “Rizel UYUM” etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 27.10.2023 12:58:52 191 0
Vali Baydaş, “RİZELUYUM” Etkinliğinde…
Üniversite eğitimi için Rize’ye gelen öğrencilerin sosyal uyumunu destekleyerek kolayca şehre adapte olmasını sağlamak, gençlerin ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının artırılması amaçları doğrultusunda Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler ve eğitimlerin yer aldığı “Rizel UYUM” etkinliğin de şehrin sosyal kültürel sportif ve sanatsal zenginliklerinin tanıtımı yapılarak ücretsiz ikramlarda bulunuldu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fener Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program Rize İmam Hatip Lisesi mehter takımının gösterisi ile devam etti. Vali Baydaş ve beraberindeki protokol üyeleri alanda kurulan stantları tek tek gezerek gençlerle sohbet etti. Okçuluk standında gençlerle birlikte ok atan Vali Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’le masa tenisi oynayarak gençlerin neşelerine ortak oldu.
Fotoğraf sergisi, FormuLAZ yarışması, atmaca şov, Çaykur Rizespor kulübü takımı oyuncularının öğrencileri ile buluşması, Çay tadım yarışması, Cumhuriyetimizin 100. Yılına Dönümüne özel 100 Türk Bayrağı ebru çalışması, KDRK tarafından “İple Tırmanış ve İniş” dağcılık etkinliği, Öğrencilere psikososyal destek için “Kendine İyi Bak” söyleşilerinin yapıldığı “Rizel Uyum” etkinliği öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin açılışında konuşan Vali Baydaş, “Sevgili genç kardeşlerim, Rize’ye hoş geldiniz. Şehrimize yeni gelen kardeşlerimizin şehri tanıma sürelerini hızlandırmak ve şehrimizde neler bulabileceklerini ayaklarına getirmek için “Rizel Uyum” etkinliğinde bir aradayız. Müstesna bir şehir olan Rize yeşiliyle mavisiyle suyun her halinin görüldüğü bir yerdir. Aynı zamanda vadileri ve dağlarıyla yeşiliyle her türlü güzelliği göreceğiniz bir ildir Rize. Bir yanda eğitiminizi alırken bir yandan da ülkemizin bu müstesna köşesini tanımış olacaksınız. Sizlerin buradaki eğitimini ve hayatını kolaylaştıracak tedbirler alacağız. Bu uyum etkinliğinin güzel geçmesini ve şehri tanımanızı hızlandırmasını temenni ediyorum. Burada emek veren herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI