ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNÜ ARIYOR!

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNÜ ARIYOR!

EĞİTİM 9.01.2021 16:52:48 507 0
ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNÜ ARIYOR!

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör adaylığı için başvuran, kendisi de Artvin’li olan Prof. Dr. Engin Şahna’ya her kesimden destek yağıyor.

Hayati Akbaş

ARTVİN- Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör adaylığı için başvuran, kendisi de Artvin’li olan Prof. Dr. Engin Şahna’ya her kesimden destek yağıyor.

Artvin’liler Şahna’ya desteklerini açıklarken bir destekte Trabzon’dan Trabzon Artvinliler Derneğinden geldi. Dernek Başkanı Ahmet Külekçi yaptığı açıklamada şunları söyledi: “En önemlisi Artvinli. Memleketini insanlarını, ekonomisini, coğrafi yapısını çok iyi biliyor. Kısacası içimizden biri. Dahası; çok dolu bir adam. Üstlendiği tüm görevlerde çok başarılı. Her başarının eğitimle geleceğine inanıyor. TIP Fakültesi’ni Artvin’e getirecek! Biz Sayın Prof. Dr. Engin Şahna’yı işte bu yüzden istiyoruz.

Özetle; YÖK aralarında Gümüşhane ve Artvin’in de bulunduğu 12 üniversitenin rektör adaylığı için başvuru ilanı yayınladı. Rektör adayları 31 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Artvin Çoruh Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak sorusu yeni yılın ilk aylarında belli olacak. Biz de diyoruz ki; Hemşerimiz Prof. Dr. Engin Şahna hocamızın Çoruh Üniversitesine rektör olmasını istiyoruz. Halen Elazığ Fırat Üniversitesinde görev yapan çalışmaları ile her kesimden takdir toplayan Engin hocamız ile birlikte üniversitemiz çok büyük bir değişim yaşanacaktır. Artvin Çoruh Üniversitemizi deyim yerindeyse şaha kaldıracak. Biz kendisine her konuda kefiliz.“

PROF. DR. ENGİN ŞAHNA KİMDİR?

1972 Yılında Artvin (Yusufeli) de doğan ŞAHNA, İlk, Orta öğrenimini Yusufeli’nde, Lise tahsilini ise Samsunda tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. 1996 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim dalında Doktora eğitimine başladı. 2002 yılında Tıbbi Farmakoloji Doktorasını tamamladı.

Ardından 2002 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak atandı.

-İsviçrede çalışma konusu ile ilgili araştırmalarda bulundu.(Cardiovascular Research, Institute of Physiology, Zurich University and Cardiology CardioVascular Center, University Hospital Zurich, Zurich, Switzerland)

-2006 yılında Tıbbi Farmakoloji Doçenti ve 2011 yılında da profesörlük unvanını aldı. Profesör ŞAHNA’nın indeksli uluslararası dergilerde yayınlanmış 47 makalesi (son çalışmasının yayınlandığı derginin impact faktörü:15), ulusal ve uluslararası konferanslarda sunmuş olduğu (25+55) 80 adet bildirisi, derlemeleri, kitap çevirileri bölüm yazarlıkları mevcuttur. Kendisine ait MI sırasında kola uygulanarak koruma sağlayacak bir cihaz tasarımının patent sureci devam etmektedir.

-Bilimsel çalışmalarına uluslararası indeksli dergilerde (web of sci) çeşitli araştırmacılar tarafından 1358 atıf yapılmıştır. H İndeks: 22 dir. Uluslararası dergilerde editörlükleri, yayın kurulu üyelikleri ve hakemlikleri de bulunan ŞAHNA şimdiye kadar 3 Tıpta uzmanlık, 2 Doktora ve 5 Yüksek Lisans Tezi yöneterek öğrencilerini mezun etti. Bir Yüksek Lisans 2 Doktora Öğrenci danışmanlığı devam etmektedir.

-18 Bilimsel Araştırma Projesi Yürütücülüğü yaptı. (4 TUBİTAK 1001 projesi, 1 yürütücülük 1 danışmanlık 2 araştırıcı- ve 1 TUBITAK 1002 projesi, yürütücülük). Moderatör+ panelist+

TÜBİTAK-2237–kapsamında ‘Tıp ve Sağlık Bilimleri Öğrencileri İçin Bilimsel Araştırma ve Akademik Becerilere Giriş Bilim Okulu’ ve 'Doktora sonrası araştırıcılar için Sağlık Bilimleri Alanında Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi’ etkinlik koordinatörü ve eğitici olarak farklı illerde 10’un üzerinde etkinlikte görev aldı. Bitkisel Ürün Kullanımı, Bitki-İlaç etkileşmeleri,‘ ‘Bilimsel araştırmadan makaleye Akademik Kariyer’, ‘akılcı ilaç kullanımı’ gibi konular verdiği konferanslardan bazılarıdır.

-Fırat Üniversitesi Eğitim Komisyonu üyeliği, Deneysel Araştırmalar Merkezi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu üyeliği, Klinik araştırmalar Etik kurul Üyeliği, Deney Hayvanları Etik Kurul Üyeliği, Girişimsel olmayan Araştırmalar Etik Kurul Üyeliği, Tığ Eğitimi Özdeğerlendirme alt komisyonu bşk., Tıp Fak. Bilimsel Araştırma ve Yayın Komisyonu Başkanlığı görevleri arasındadır.

Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığını 2009 dan beri yürütmekte olan Dr. ŞAHNA,.

-YÖK Kalite Kurulunda değerlendirici (Ege Üniv., Giresun Üniv ve Medipol Üniv) ve

-Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB) İlaç Geliştirme Kurul Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI