Ücretsiz Kanser Taraması Yapılacak.

Rize Valiliği Personeline Ücretsiz Kanser Taraması Yapılacak.

SAĞLIK 15.09.2024 20:42:00 192 0
Ücretsiz Kanser Taraması Yapılacak.

Rize Valiliği Personeline Ücretsiz Kanser Taraması Yapılacak.

Rize Valiliği'nin öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kamu kurumlarında çalışan personellere yönelik ücretsiz kanser tarama çalışması başlatılıyor. Bu önemli sağlık projesi, 16 Eylül 2024 Pazartesi günü, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ın katılımıyla Valilik binasında görev yapan kurum personeline yönelik gerçekleştirilecek.

2024 yılı, Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Altın Yıl" olarak ilan edilmiş olup, erken teşhis ve tedavi sürecine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bu tarama çalışmaları büyük bir önem taşıyor. Valilik tören alanında gün boyunca hazır bulunacak kanser tarama aracı, gönüllü personellere hizmet verecek.

Ülke genelinde ve Rize ilinde sağlık politikaları doğrultusunda toplum tabanlı kanser taramaları ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu kapsamda Meme Kanseri (40-69 yaş arası kadınlar), Rahim Ağzı Kanseri (30-65 yaş arası kadınlar) ve Kalın Bağırsak Kanseri (50-70 yaş arası kadınlar ve erkekler) için tarama hizmetleri verilmektedir. Bu taramalar, Aile Hekimliği birimleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri, KETEM (Erken Teşhis Tarama Merkezi) ve Mobil Kanser Tarama araçları aracılığıyla yapılmaktadır.

Ayrıca, tüm vatandaşlar taramalarını hastanelerde ve Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde de ücretsiz olarak yaptırabilirler. Rize İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları bu fırsatı değerlendirmeye ve erken teşhisin hayat kurtardığını unutmamaya davet ediyor.

Unutmayalım ki, “Erken Teşhis Hayat Kurtarır!”


Anahtar Kelimeler: Ücretsiz Kanser Taraması Yapılacak.
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI