Tuvalette oturma zorunluluğu getiriyor

Sol Parti yasa teklifi verdi.

TEFEKKÜR 26.06.2013 15:38:38 69 0
Tuvalette oturma zorunluluğu getiriyor




İsveç, erkeklere tuvalette oturma zorunluluğu getiriyor

Peygamberimizden (asm) asırlar sonra kanunla düzenleyecekler

Risale Haber-Haber Merkezi

İsveç'te Sol Parti, erkeklere genel tuvaletlerde oturarak ihtiyacını giderme zorunluluğu getirilmesi için yasa teklifi verdi.

Huffington Post'un haberine göre solcularla feministlerden oluşan Sol Parti, özellikle genel tuvaletlerde erkeklerin ayakta ihtiyaç gidermesinin gerek insan sağlığına gerekse tuvalet temizliğine büyük zararlar verdiğini savundu.

Yasa teklifinin gerekçesinde, ayakta yapılamsı nedeniyle genel tuvaletlerde hemen klozetlerin hem de tuvalet zeminlerinin idrar içinde kaldığı ve bunun insan sağlığı açısından tehlike oluşturduğu belirtildi.

Gerekçede oturarak ihtiyaç gidermenin idrar torbasını tam olarak boşaltmaya da yardımcı olduğu gibi, prostat sorununun daha az ortaya çıkmasına katkıda bulunduğu ifade edildi. Sol Parti bu tehlikeler göz önünde bulundurularak erkek tuvaletlerinde ayakta ihtiyacını gidermenin yasaklanmasını teklif etti.

Sol Parti yöneticilerinden Viggo Hansen amacın insanların yaşam biçimine müdahale değil, daha sağlıklı bir ortam oluşturmak olduğunu söyledi.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN (ASM) SÜNNETİ

Peygamberimiz (asm) Allah’ın emri ile ümmetine her konuda yapması gerekenleri öğretmiş, hatta tuvalet adabına kadar en ince konularda “edeb” dersi vermiştir. Bu nedenle Selman-ı Farisi’ye (ra) bir müşrik alaylı bir şekilde “görüyorum ki dostunuz Muhammed size helada nasıl oturacağınızı bile öğretiyormuş”  dediği rivayet edilmiştir.
 
İslam temizliğe çok önem vermiştir. Küçük abdesti oturarak yapmayı tavsiye ettiği gibi, idrar yolunda idrarın kalmaması ve tamamen temizlenmesi için bir miktar beklemek gerekir. Buna “İstibra” adı verilir. Zira özürlülük hali söz konusu olmazsa idrar sızıntısı abdesti bozar. İdrar sızıntısının elbiseyi kirletmemesi ve abdesti bozmaması için öksürmek ve biraz hareket etmek gerekir. Peygamberimiz (sav) “İdrardan sakındırmış ve kabir azabının çoğunun sıçrantılardan kaçmamaktan  kaynaklandığını' belirtmiştir.

RİSALE-İ NURDAN

Sünnet-i Seniyye edeptir. Hiçbir meselesi yoktur ki, altında bir nur, bir edep bulunmasın. (11. Lem'a) 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor