Tütüncüler köyünde CAMİ yaptırıyorlar

Rize başta olmak üzere, Türkiye’nin hatta yurt dışında bile dini faaliyetlerde bulunan birçok ünlü hocanın yetiştiği Tütüncüler (Tavlat) köyünde, aşağı mahallede Cami inşaatı yapımı devam ediyor.

TEFEKKÜR 30.07.2024 10:19:00 972 0
Tütüncüler köyünde CAMİ yaptırıyorlar

Yalova Karadeniz İl Dernekler Federasyonu Başyardımcısı ve Yalova Rizeliler Derneği Başkanı, ayrıca Rize Pazar Tütüncüler Köyü Cami Yaptırma Derneği başkanı İsmail Yaprak köyünü unutmadı.

Başkan Yaprak, 100 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Cami’yi neden yaptırdıklarını anlattı.

Yaprak, "Köyümüz çok büyük; biz yıllardır Mevcut Cami ve kursun uzaklığından şikâyetçiydik, köyümüzün en sonundan bulunan Cami’ye gitmek gelmek hatta özellikle tarlalarda çalışıp, yağmurda karda kışta cumasında, teravihinde çocuk okutmakta ve göndermekte zorluk çekiyorduk O yüzden aşağı mahallede buna karar verdik”. dedi

İnşaatın yapımına 2 ay önce başlandığını ve 5-6 ay gibi kısa sürede bitirileceğini, inşaatın ise  kendi imkanlarıyla ve  bir kısmının da hayırseverlerin yardımıyla yapılacağını söyleyen Yaprak, "köyümüze olan manevi borcumuzu ödemenin mutluluğunu da yaşıyoruz” diye konuştu

İsmail Yaprak, bugünlere gelişi ve şu anda yapılanları özetle şöyle ifade etti.

“Yalova Karadeniz İl Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Yalova Rizeliler Derneği Başkanıyım.  Doğup büyüdüğüm Tütüncüler köyünde aşağı Mahalleye yeni bir camı kazandırıyoruz. Yalova’da sivil toplum kuruluşlarında yaptığımız başarılı çalışmalarla halkın teveccühünü alıyoruz. Şimdide doğduğum ana ve baba vatanım Pazar’a hizmet yapıyoruz. 2 Ay önce köyümüze yaptıracağımız caminin Temel hafriyat ve taş duvarlarını yaptırarak ilk aşamayı başlattık, Akabinde hızlı bir şekilde temelimizi atıp cami inşaatımızı en kısa zamanda Allah'ın izniyle bitireceğiz din kardeşlerimizin ibadetine atacağız.” 

Yaprak, son olarak sözlerini şöyle tamamladı. “Camimiz mini mescit tarzında iki kattan oluşmakta olup,  alt katını taziye yeri ve  köy toplantı yeri olarak düşünüyoruz. Ve köyümüzün ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa edeceğiz. Kendi yerimiz ve birçoğunu da kendi imkânlarımızla yaptıracağımız mescidimize zaman zamanda hayırseverler tarafından yapılan yardımlar da oluyor. En büyük destekçimizin Pazar'ın en eski esnafı Değerli köylümüz Mevlüt Kantar beydir. Tütüncüler camiyi yaptırma ve yaşatma Derneği adına yaptıracağımız camimiz için değerli Pazar Belediye başkanımız Neşet Çakır ve değerli Pazar Müftü vekilimizi Hasan Aydın’ı bilgilendirdik; Çarşamba günüde yeni atanan değerli Pazar ilçe kaymakamımızdan Randevu aldık ve cami 'mimiz hakkında gerekli bilgileri vereceğiz”.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI