Tütüncüler Köyü'nde Cami İnşaatı Hızla Yükseliyor

Tütüncüler Köyü'nde Cami İnşaatı Hızla Yükseliyor

TEFEKKÜR 16.10.2024 09:54:00 386 0
Tütüncüler Köyü

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Tütüncüler Köyü'nde, büyük bir heyecanla sürdürülen cami inşaatı hızla devam ediyor. 
Yalova Karadeniz İl Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı, Yalova Rizeliler Derneği ve Tütüncüler Cami Yaptırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yaprak, inşaatın kaba işlerinin neredeyse tamamlandığını belirtti.

"Çatıyı ve Kubbe Yapımını Bir Ay İçinde Tamamlayacağız"
Yaprak, caminin çatısı ve kubbesinin bir ay içinde bitirileceğini ve sonrasında çatı yapımı aşamasına geçileceğini açıkladı. Kış aylarına kadar caminin dış cephe ve iç mekan geliştirmeyi tamamlamayı hedeflediklerini belirten Yaprak, projeyi kısa sürede ibadete açmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade etti.

Bağış Desteği ve Dayanışma
İsmail Yaprak, Pazar'daki hem şehriler ve şehir dışında hayırseverlerin bağışlarıyla inşaatın sürdüğünü aktardı. Ancak eski cami inşaatlarında görülen yardımlaşma ve dayanışmanın bugün yeterince hissedilmediğini ifade eden Yaprak, "Nerede o eski cami inşaatlarındaki yardımlaşma, birlik ve beraberlik?" geçmişteki güçlü toplumsal dayanışma bugün yok dedi

"Maliyetin Yüzde 20'si Karşılandı, Destekler
Cami inşaatının toplam maliyetinin sonuna kadar yaklaşarak Yaprak, hayırseverlerin katkılarıyla maliyetinin yüzde 20'sinin karşılandığını ve kalan kısmının dernek tarafından üstlenildiğini söyledi. Bu sürecin hava koşullarının bazı dönemler inşaatın ilerlemesine engel olduğunu da ekleyen Yaprak, hava direncii nedeniyle tam verimli çalışamasa da hedeflenen sürede projeyi sürdürmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

"Bir Tuğla da Siz Koyun" 
İnşaatın hızla devam etmesi ve hedeflenen anda ibadete açılabilmesi için maddi çabaların ihtiyaç duyulduğu ifade eden Yaprak, Pazar Kaymakamı ve Pazar Müftüsü'nün desteğinden dolayı teşekkür etti. Tütüncüler Köyü Cami Yaptırma ve Yaşam Derneği adına gönüllü olarak "Bir tuğla da siz koyun" sloganıyla bağışlamaya davet etti

Bağış yapmak isteyenler için hesap bilgileri şu şekilde duyuruldu:
IBAN:260001

İsmail Yaprak, tüm hayırseverlerin desteklerinin cami inşaatı için büyük önem taşıdığını belirterek, "Allah'ın yardımcımız  olsun diyarek vatandaşları maddi manevi yardıma davet etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor