Türkiye Tur Yelken Rekor denemesi Hopa Limanından start aldı.

TSK gücü spor kulübü (MSÜ Deniz harp okulu TSK temsilen ) yelkencilerinin Türkiye Tur Yelken Rekor denemesi Hopa Limanından start aldı

TRABZON-ARTVİN 20.09.2024 10:50:00 98 0
Türkiye Tur Yelken Rekor denemesi Hopa Limanından start aldı.

Hayati Akbaş

HOPA-TSK gücü spor kulübü (MSÜ Deniz harp okulu TSK temsilen ) yelkencilerinin Türkiye Tur Yelken Rekor denemesi Hopa Limanından start aldı.

Yelken Federasyonu il Temsilcisi Mustafa Boran Durgun rekor denemesi ile ilgili verdiği bilgilerde şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Yelken federasyonunun 2024 faaliyet programında yer alan Türkiye turu rekorunun 13 Eylül 2024 tarihinde Hopa limanından startı ile 23 Eylül 2024 tarihinde Hatay İskenderun limanında sonlandırılması planlanan, TSK’nın yelkencilerinden oluşan 9 kişilik ekip ile Deniz Harp Okulu civarına yelkenli teknesiyle rekoru yenilemek için Hopa Limanından yola çıktı.

TYF Açık Deniz Projesi ile açık deniz yelkenciliğine teşvik etmek, açık denizde güvenlik ve performans çalışmalarını sağlamak, Ülkemizin deniz kıyı sahasını tanımak, tanıtmak ve sahiplenmek, altyapı çalışmaları ile yelken sporu, deniz ve çevre bilincini yeni kuşaklara aktarmak hedeflenmektedir” açıklaması yaptı.

TYF açık deniz projesi

Hopa Limanı ve İskenderun limanı arasındaki 1500 deniz millik mesafeyi dışarıdan yardım almadan durmaksızın sadece rüzgâr gücü ile rekor denemesi yapacak.

Türkiye Turu Rekoru'na Artvin/Hopa Limanı'nda startı verilen tekne, Karadeniz, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, Ege Denizi, Akdeniz geçilerek İskenderun Limanın da son bulacak, Daha önce bu rekor Ekip olarak, 10 gün 2 saat 47 dakika ile tamamlayan Fenerbahçe Doğuş Yelken Ekibinde.

TSK yelkencilerinin ilk rekor denemesi olacak


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI