Tarih: 19.12.2013 10:11

TÜRKİYE AFRİKADAN BİLE GERİDE

Facebook Twitter Linked-in





Ersan Temizel'in haberi:

Çolakbayraktar, bu açıdan Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

MÜSİAD Kayseri Şubesi’nde düzenlenen törende 'Yazarlar Okullarda' projesine Başkan Ahmet Çolakbayraktar ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz protokol imzaladı. Törende konuşan Çolakbayraktar, belirli zamanlarda şehrin yöneticileri ile bir araya geldiklerini ve ülkeyle şehir için neler yapabilecekleri yönünde değerlendirmeler yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Burada ortak akılla yapılması gerekenleri ortaya koyuyoruz. Yaptığımız ufuk turunda ne yapabileceğimizi düşündük ve ‘Yazarlar Okullarda’ projesi bu istişare sonrasında ortaya çıktı. Program, MÜSİAD Eğitim ve Kültür Komisyonu’ndaki arkadaşlarımızla İl Milli Eğitim Müdür yardımcılarından oluşan komisyonlarınca yürütülecek. Komisyonumuz yazar havuzu oluşturarak, yazarlarımızı ve kitaplarımızı belirlemişlerdir. MÜSİAD tarafından temin edilecek kitaplar belirli program dahilinde milli eğitim müdürlüğümüz tarafından okullara dağıtılacak. 10 yazar ile proje gerçekleşecek. Yazar ve okullarımızın sayısını artırarak devam ettireceğiz. Kitabın dağıtımı ve yazarların şehrimize daveti belirli takvimle olacak. Söyleşi düzenlenecek. Okurlarıyla ve kamuoyu ile bir araya gelmelerine imkan sağlanacak.”

Kitap okumama sebeplerinin başında yüzde 52 oranında okuma alışkanlıklarının olmaması gösterildiğini hatırlatan Çolakbayraktar, “Lise ve orta eğitimde okuyan öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılmasını hedefliyoruz. Kitapla olan bağımızı araştırdığımızda hiç hoşumuza gitmeyen sonuçlar çıkıyor. Bir Japon bir yılda 25 kitap, İsviçreli 10, Fransız 7 kitap okuyor. Ülkemize geldiğimizde bir kitap 6 kişinin paylaştığını görüyoruz. Başka bir veri ise Türkiye’de insanlar günde ortalama 6 saatini televizyon başında, 3 saatini internette geçiriyor. Kitaba ne kadar zaman ayırdığımıza bakıldığında yılda sadece bir kişi 6 saat kitap okumaya zaman ayırıyor. BM’nin insani gelişim raporunda ülkelerin kitap okuma sıralamasında Türkiye bazı Afrika ülkelerinin arkasından 86’ıncı sıradayız.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN YAZARLARLA BULUŞMASI KİTAP OKUMAYI TEŞVİK EDİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, projeye destek veren MÜSİAD’a teşekkür ederek, öğrencilerin yazarlarla buluşmasının kitap okumaya önemli teşvik oluşturduğunu dile getirdi. Yılmaz, “Kayseri şimdiye kadar hayırseverliği ile bilinen bir şehir. Bu hayırseverlik hep fiziki mekanların yapılması yönünde idi. Artık bu hayırseverlik eğitim içerikli sosyal politikalara da yansımaktadır. Bu Yazarlar Okullarda projesine destek ve omuzlamaları bunun göstergesidir. Toplumdaki duyarlığının oluşması ve örnek olunması adına önemlidir.” dedi.

Bilal Yılmaz, çocukların yazarlarla aynı okulda, mekanda onları görüyor, işitiyor ve dokunabiliyor olmasının önemli olduğunu işaret ederek, çocuğun ruh dünyasında oluşturduğu durumu göz önüne alındığında önemli bir projenin hayata geçirildiğini anlattı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve ilk etapta MÜSİAD, 10 yazarı okullarda öğrencilerle buluşturacak ve bu yazarlara ait 10 bin kitap öğrencilere hediye edilecek. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —