TÜRK ÇAYI ALMANYA PAZARINDA DAHA FAZLA YER ALMAK İSTİYOR

Rize Ticaret Borsası Başkanı Erdoğan" Almanya'ya çay ihracatının artırılması ve ürünün orada paketlenip pazarlanması sektöre büyük katma değer sağlayacaktır"

YÖREDEN HABER 5.10.2023 10:02:19 230 0
TÜRK ÇAYI ALMANYA PAZARINDA DAHA FAZLA YER ALMAK İSTİYOR
HABER ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
Rize Ticaret Borsası heyeti, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası heyetiyle Borsa Binasında bir araya gelerek Çay sanayicilerine ,sektörel olarak Almanya pazarında daha fazla yer almanın avantajları anlatılarak ihracat yapmak isteyen firmalara tavsiyeler verildi.
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve borsa üyeleri ve Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı ve Uzman Ezgi Erdem'in katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda , çay üretimin ihracatının arttırılması, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeliğinin çay sektörüne faydaları, Almanya'da şirket kurulumunun nasıl yapılabileceği başlıklarında sunumlar yapıldı.
Toplantıda konuşma yapan RTB Başkanı Erdoğan, “ Özellikle Türk çay sektörü olarak hedefimiz ihracatımızın arttırılmasıdır. Bu minvalde toplantının sektörümüze büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. İhracatımızı arttırma adımlarında Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın bizi desteklemesi önemlidir. Çay sektöründe gerek nihai ürünün ihracatında, gerekse nihai ürünün orada paketlenip pazarlanmasında büyük katma değer sağlanacaktır. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’na bizleri desteklediği için teşekkür ediyorum. İhracat hedeflerimize ulaşmada Almanya öncü olabilir, İnanıyorum ki çay sektörü çok kısa zamanda hedeflediği ihracat rakamlarına ulaşacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI