TULUM YARIŞMASI NEFESLERİ KESTİ

Aylardır elemeleri süren tulum yarışması muhteşem bir final ile sona erdi. Gelişim TV tarafından hazırlanan ve aylardır elemeleri süren yarışmanı finali yapıldı. Çamlıhemşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin Albardak’ın sunumuyla

KÜLTÜR 20.01.2014 19:48:48 181 1
TULUM YARIŞMASI NEFESLERİ KESTİ

Aylardır elemeleri süren tulum yarışması muhteşem bir final ile sona erdi. Gelişim TV tarafından hazırlanan ve elemeleri süren yarışmanı finali yapıldı. Çamlıhemşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin Albardak’ın sunumuyla Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan final programına yüzlerce tulum sever katıldı.

 

Elemeleri geçen ve son dörde kalan Hasan Ali Ferah, Sinan Yeniçırak, Mehmet Güney ve Kadir Yeşilsu birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. 5 etaptan oluşan final bölümünde yarışmacılar En İyi Tulum Çalan olmak için hünerlerini sergiledi. 6 jüri üyesi tarafından oyların verildiği yarışmanın son iki bölümündeki oylamalar gizli yapıldı.

Karadeniz’in en iyi tulumcusunu belirleyecek olan yarışmada birinciliği Hasan Ali Ferah kazandı. Yarışmada ikinciliği Kadir Yeşilsu, üçüncülüğü Mehmet Güney, dördüncülüğü ise Sinan Yeniçırak elde etti.

 

Yarışmanın sonucunda dereceye girenlere Ardeşen Kaçkarlar İnşaat sponsoruluğunda plaket ve para ödülleri verildi. Yarışmanın birincisine ödülünü Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen Belediye Başkan Adayı Tahsin Ocaklı verdi. Ocaklı burada yaptığı açıklamada “Gelişim TV böyle bir yarışmayı düzenlemesi beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tulum Doğu Karadeniz’de yaşayan halkların düğünlerinde, acılarında, ağıtlarında ve bazen protestolarında kullandıkları çok önemli bir enstrümandır. Tulumun varlığını sürdürmenin bir aracıydı bu yarışma. Yarışmaya katılan herkese kutluyorum.” Dedi.

 

Ocaklı ayrıca yarışmada birinciliği elde eden Hasan Ali Ferah’ın albüm yapması halinde albüm kayıt masraflarını üsteleneceği belirtti.

 

Haber: Mustafa ÖZYANIK-GELİŞİM TV 

Anahtar Kelimeler:
sabit yeniçırak
22.05.2015 10:25:38
sorarım size tulum yarışmasının finalinde neden oylamalar gizlı yapıldı.ilk bölümde 1.olan arkadaş nasıl oldu da sonuncu oldu......

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI