Trabzon ne istediyse verdi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün Trabzon’da heyecanlı bir kalabalığa hitap etti.

SİYASET 24.11.2013 13:58:58 142 0
Trabzon ne istediyse verdi



BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün Trabzon’da heyecanlı bir kalabalığa hitap etti. Diyarbakır mitinginden sonra az gibi görünse de önemli bir kalabalığa hitap eden Erdoğan, “Trabzon yanımızdaysa biz yalnız değiliz. Trabzon bize dua ediyorsa biz dağları aşar, hendekleri aşar, büyük Türkiye’yi inşa ederiz. Trabzon arkamızda dursun. Fatih’in, Yavuz’un şehri Trabzon bizden hayır duasını eksik etmesin” dedi.

PROGRAMDA YOKKEN TTSO’YA GİTTİ

TRABZON’A yapılan toplam 537 milyon liralık yatırımı hizmete açan Başbakan Erdoğan, Akyazı Kompleksi ile 593 milyon liralık yatırım kazandıracağız. Akyazı sadece bir stad değil. Bir spor kompleksi yapıyoruz” dedi. Miting alanından ani bir kararla TTSO’ya geçen Erdoğan, TTSO yönetimini olağanüstü toplantıya aldı. Burada başta lojistik olmak üzere beklentileri Başkan Suat Hacısalihoğlu’ndan dinleyen Erdoğan, taleplere ‘evet’ dedi.

TTSO İSTEDİ, BAŞBAKAN VERDİ

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Başbakanımız’a sunumumuzu yaptık. Lojistiği İyidere’ye verdiğini, Arsin OSB’ye de lojistikle birlikte endüstri bölgesinin kurulması gerektiğini anlattık. Bizi sonuna kadar dinledi. Arsin OSB’nin önüne lojistik ve endüstri merkezi projemizi kendisine ilettik. Bütün detaylarıyla sorguladı. ‘Projenizi erken hazırlayıp getirin’ dedi. Kendisine şehrimize gösterdiği bu ilgi, alaka ve duyarlılık için teşekkür ediyoruz” dedi.

TRABZON Meydan Parkı’nda dün vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan’ın TZOB’un toplantısına katılması beklenirken ani bir kararla TTSO’ya ani bir kararla ziyareti gerçekleştirdi.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a TTSO'yu ziyarette Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Sivil Toplum Örgütlerinin geliştirdiği projeler ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilendirmede bulunuldu.

Bütün projeler ile tek tek ilgilenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geliştirilen projelerden dolayı Trabzon'u tebrik ederek kutladı.

ZİYARET 40 DAKİKA SÜRDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Saat 15:10'da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na beraberinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ticaret ve Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehir ve bölge milletvekilleri Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu, Prof.Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Doka Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile geldi. Başbakan Erdoğan, yaklaşık 40 dakika süren TTSO ziyaretinde Trabzon'un ve bölgenin beklediği bir çok proje tamam sözü verdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanlık Divanı toplantıya katıldı. Toplantıda TTSO Başkanı M.S uat Hacısalihoğlu Trabzon ekenomisi ile ilgili hazırlamış olduğu projeleri tek tek Başbakan'a sundu.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Başbakan Erdoğan’a Trabzon’da hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında geniş bir sunum yaptıktan sonra Lojistik konusundaki görüşlerini dile getirdiklerini söyledi. Hacısalihoğlu, “Çevre Şehircilik Bakanımız başta olmak üzere bütün bakanlarımız ve milletvekillerimiz de toplantıya katıldı. Sayın Başbakanımız’a sunumumuzu yaptık. Şehir sorunlarını detayıyla gerçek anlamda bildiğimiz için tek tek anlattık. Ve bizi dinledi. Toplantıda sadece lojistik değil bir çok proje konuşuldu. Biz şöyle bir şey yaptık. Bizim amacımız lojistik tartışmasına girmek değil Trabzon’a lojistik yönünden OSB’nin önüne bir yatırım ve endüstri projesi kurmak bunun lojistik projesiyle bir bütün olduğunu ifade ettik sayın Başbakan’a, ikisinin de yapılması gerektiğini söyledik. Lojistiği İyidere’ye verdiğini Arsin OSB’ye de endüstri bölgesinin kurulması gerektiğini ifade ettik derin ve detaylı bir şekilde konuyu inceledi, tartıştık ve bu konuda olurunu verdi. Çalışmalarınızı hızlı bir şekilde tamamlayın diyerek olurunu vermiş oldu. Orada iş yoluna girdi, hiçbir şey yıkılmadan öteki orada yapılsın, bu da burada yapılsın şeklinde öneri getirdik. Sayın Başbakanımız da çalışmalarınızı yapın getirin” dedi.

BİYOTEKNOLOJİ MERKEZİNİN BÜTÇESİ 20 MİLYONA ÇIKARTILDI

Biyoteknoloji merkezinin kurulması konusunda hazırlanan projeyi aktaran Hacısalihoğlu bölgenin florasını katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinin önemini anlattı. Bu projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesi konusunda ihtiyaç duyulan ödenek konusunda Başbakandan destek istedi.

Daha önceden projeye Kalkınma Bakanlığından sağlanan 10 milyon ödeneğe ek olarak 10 milyon daha eklendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bu ödeneğin 20 milyona çıkartıldığını söyledi.

İNOVASYON MERKEZİNE 10 MİLYON

Diğer taraftan inovasyon merkezi konusunda yürütülen çalışmaları anlatan Başkan Hacısalıhoğlu Türkiyenin sanayi stratejisine paralel olarak yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi konusunda gerekli altyapı çalışmalarının 2.5 yıldan beri devam ettiğini, bu konuda Trabzon Teknokent bünyesinde yaklaşık 1 milyon Tl'lik bir altyapı yatırımı ile eğitim faaliyetlerinin sürdüğünü, gerek medikal ürünlerde gerekse sanayi sektöründeki ürünlere geçilebilmesi için gerekli makine teçhizatı konusunda yaklaşık 10 milyon TL finansa ihtiyaç olduğunu Başbakan'a iletti. Ve bu yatırım maliyetlerinin karşılanması konusunda Kalkınma Bakanlığının cazibe merkezi şehirlere vermiş olduğu yatırım bedellerinin kalkınma ajansı üzerinden yapılmasını talep etti. Başbakan Erdoğan , bu konuya da olur verdi.

PİSTİN UZATILMASI TAMAM

Trabzon Havaalanı Pistinin 300 metre daha uzatılması konusunu aktaran Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Hava Limanının lojistik yönden önemli bir yere sahip olduğunu, özellikle büyük uçakların havaalanına inişi konusunda ihtiyaç duyulan havaalanı pistinin 300 metre daha uzatılması yönünde Başbakandan talepte bulundu.

Başbakan Erdoğan, toplantıda bulunan Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ile görüşerek bu konunun halledilmesini istemesi üzerine Bakan Yıldırım'da anında 'Evet.'dedi.

 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor