Tarih: 05.06.2013 13:16

Tonyalı Zirve de

Facebook Twitter Linked-in





Tonyali Zirvede      
Gökhan Telatar                        

Pazarspor Teknik Patronu Şevki Tonyalı ile doğup, büyüdüğü yaylalar da dağların zirvesinde şampiyonluğu konuştuk.


Pazarspor teknik direktörü Şevi Tonyalı ile Atina Dağcılık ve Doğa Sporları kulübünün düzenlediği Çiçekli Yayla gezisinde şampiyonluk hikâyesini konuştuk. Doğup, büyüdüğü ve dağlarında zirvelerinde dolaştığı topla oynamaya başladığı çiçekli yaylasında sitemize spor editörümüz Gökhan Telatar’a konuşan Şevki Tonyalı zor yollardan çok çalışarak, mücadele ederek ve inanarak geçtiklerini dile getirdi.

Öz Evlatlarımız ile Başardık.
Yüksek rakımlarda, doğanın tüm güzelliğini yansıttığı, temiz oksijenin ciğerleri yumuşattığı büyüdüğümüz, koştuğumuz topa vurmaya ilk başladığımız Çiçekli yayladan bu sohbeti yapmak farklı bir duygu. Futboldan yaşadığımız şampiyonluğun ardından bir hafta uzaklaştık. O güzel şampiyonluk coşkusunu artık yavaş, yavaş üzerimizden atmaya başladık. Bizim bu sene yaşadıklarımız diğer şampiyonluklardan ya da diğer antrenörlerin yaşadığı şampiyonluklardan çok farklı. Kısıtlı bütçemiz, imkânlarımız ile genç takım ağırlıklı, kendi öz varlığımız, değerlerimiz ve evlatlarımız ile beraber inandık, inandırdık ve cesurca mücadele ettik. Milyonlar harcayıp başarılı olan, ya da olamayan kulüpler arasında biz kısıtlı bir bütçe ile şampiyon olduk. Paradan ziyade esas önemli olan yürek işinin olduğunu genç arkadaşlarımız ile birlikte bir kez daha ispat ettik.

Gökhan TELATAR

Hedef Koymadık.
Sezon başında hedef koymamıştık ama bize güvenen gerek taraftarımız, gerek yönetimimizin arkamız da durup size her türlü güveni duyuyoruz demeleri ve onların duyduğu bu güveni boşa çıkarmamak ayrı bir önem taşıyordu. Sezon başı hedef koymamıştık ama haftalar geçtikçe verdiğimiz mücadele, aldığımız başarılı sonuçlar bize hedef koydurup başarıya taşıdı. Taraftarımız da camiamız da her hafta daha bir güven ve istekle yanımızda oldu. Bütün bunları şampiyonluk ile taçlandırıp duyulan güveni boşa çıkarmadığımız için mutluyuz.


Şevki TONYALİ

Şampiyonluk Coşkusu Anlatılmaz.

Bu şampiyonluğu biz yaşadığımız için söylemiyorum bu başarı bence takımımız adına son yılların en büyük başarısıdır. Özellikle son iki haftadaki yaşadığımız coşkular ondan öncekiler anlatılmayacak kadar güzel ve önemli. Malatya da yaşadıklarımız 90’ar dakika değil 120 şer dakika ve penaltıları ile gelen coşku, sevenlerimizin, taraftar ve camiamızın da tv karşısında Pazar meydanında yaşadıkları unutulmaz. Bu dört yıldır beklenen ve çok zor gelen, sürekli çalışarak, özveri ile yakalanan bir başarı ve dolayısıyla da değeri çok büyük.
Zor olan Zirve de Kalmak.
Çok şükür cenabı Mevla’m bunu bize nasip etti. Şimdi çıktığımız bu hedef doğrultusunda Pazarspor’umuzun 2. Ligde kalıcı olması ve devam etmesini istiyoruz. Sporcularımıza da hep şunu söylerdik; Zirveye çıkmak çok zordur, tırmanarak, etinle, tırnağınla kazıyarak geliyorsun ama tek bir darbe ile hemen altına düşebilirsin. Onun için şımarmadan ayaklarımızı yerden kesmeden en iyi şekilde devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu açıdan şampiyonluğumuzun çiçekli yaylanın tepesinden halkımıza ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Genel kuruldan sonra yolumuzu çizeceğiz.
Yönetimimizin bu ay içersinde genel kurulu var. Onun neticesine göre oturup konuşacağız. Bu doğrultuda kadro yapımız ne olacak, bütçemiz, hedefimiz ne olacakları görüşüp buna göre bir değerlendirme yapacağız. Gönül ister ki, zor yakaladığımız bu ortamı kolay kaybetmeyelim. İşi artık sadece Pazarspor yönetimi değil, tüm sivil toplum örgütleri, idarecilerimiz, tüm halkımız üstlenmelidir. Birlik beraberlik içinde tam destekle mücadele edersek Pazarspor’u istediğimiz yere getiririz diye düşünüyorum. Artık taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini, birkaç kişinin değil herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bu yön dede sabit ve akıcı gelirler ile Pazarspor’u geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —