TKDK'dan 80 Milyon Euro'luk Hibe Desteği

Vali Baydaş TKDK’nın çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme alanında 80 milyon Euro’luk bir bütçeyle yeni bir hibe çağrısına çıktığını duyurarak tüm Rizeli girişimcileri bu hibeden istifade etmeye çağırdı.

TEKNOLOJİ 10.07.2024 08:51:00 365 0
TKDK

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu İle birlikte TKDK'nın Rize'deki çalışmalarını ve yeni hibe çağrısını duyurmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vali Baydaş, geçtiğimiz yıl TKDK Rize İrtibat Bürosunun açılmasıyla birlikte kasım ve aralık aylarında TKDK Rize ekibinin tüm ilçelerde bilgilendirme toplantıları düzenlediğini belirterek, “İlgili tüm paydaşlar ile toplantılar gerçekleştirdik. Bu alanda faaliyet gösteren veya gösterme ihtimali olan herkesi bilgilendirmeye ve bu alanda çalışmaların kapsamını anlatmaya hem biz gittik, hem de onları davet ettik. Açılan TKDK bürosunun verdiği desteklerden ve sağladığı imkanlardan şehrimizin faydalanması gerektiğini her seferinde ifade ettik” dedi.

Rize’de 44 Milyon Liralık İki Projeye 22 Milyon Liralık Hibe

Tarımsal işleme sektörüyle ilgili sürecin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Vali Baydaş, “Tarımsal işleme sektörüyle ilgili ilimizde kabul gören iki proje gerçekleşti. Bir tanesi et işleme, bir tanesi de meyve işleme alanında iki ticaret insanımız başvurularını gerçekleştirdiler. Yaklaşık 44 milyon liralık yatırımın 22 milyon lirası TKDK'dan hibe olarak desteklenecek. Bunu önümüzdeki günlerde imza töreni yaptığımızda hangi firmalar olduğu, hangi alanlarda faaliyet göstereceği inşallah netleştirmiş olacak. Ben bu alanda emeği olan değerli arkadaşımız, başkanımız Şansal Bey ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

80 Milyon Euro’luk Hibe


TKDK IPARD programı 2. Dönem çağrısını yapmak için basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini vurgulayan Vali Baydaş, 12 Temmuz- 16 Ağustos tarihleri arasında çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme alanında 80 milyon Euro’luk bir bütçeyle yeni bir hibe çağrısına çıkılacağını duyurdu. Yüzde 75'e varan hibe desteği sağlanacağını ifade eden Vali Baydaş, TKDK’nın çıkacağı çağrıda 7 ayrı başlık olduğunu ifade etti.

Vali Baydaş; “Vatandaşlarımızın, bu alanda faaliyet gösteren işletmelerimizin, bu alanda çalışmak isteyen girişimcilerimizin dikkatini çekmek istiyorum. Değerli basın mensuplarımızın bu alanda duyuru faaliyetlerini, haberleştirme faaliyetlerini yoğunlaştırmalarını ediyorum. Bu farkındalığı oluşturmamız lazım ki TKDK sürecindeki açığımızı hızlı kapatabilelim. TKDK çok ciddi hibeler sunmaktadır bu alanda. Bizim bu alanda daha hızlı, daha gayretli olmamız lazım ki vatandaşlarımız bu desteklerden istifade edebilsin.

Bu süreç devam edecek. İki çağrı dönemi daha olacak Bu artık yılın her döneminde bir dönem halinde bu süreç işleyecek ve bizde şehir olarak istifade etmeye devam edeceğiz.” dedi

TKDK Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise yaptığı açıklamada Rize’nin hibe desteklerinden daha çok faydalanmasını istediklerini belirterek, “ 80 milyon Euro’luk hibe desteği 7 ana başlıktan oluşuyor. Bitkisel üretim, arıcılık ürünleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları yer alacak. Yüzde 60 ile yüzde 75 arasında müthiş bir destekten bahsediyoruz. Tüm yatırımlarımızda yüzde 20 KDV muafiyeti sağlıyoruz. Tüm Rizeli girişimcilerimizi, vatandaşlarımızı vakit kaybetmeden Rize İrtibat Ofisimize davet ediyoruz. Bizlere telefonla ulaşabilirsiniz.” dedi.
 

TKDK ikinci Başvuru Çağrı İlanı için tıklayınız


Anahtar Kelimeler: ' Milyon ' Desteği
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI