TEKNOFEST Yarışmasında Rize'nin Başarısı

TEKNOFEST Yarışmasında Rize'nin Başarısı

EĞİTİM 24.09.2024 11:50:00 185 0
TEKNOFEST Yarışmasında Rize

Rize Gençlik Merkezi Temren Roket Takımı, 484 katılımcının yer aldığı TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’nda finale kalarak, ödül törenine katılmaya hak kazanan 31 takım arasında yer aldı. 14-16 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada, TEKNOFEST tarafından belirlenen görevi kusursuza yakın bir şekilde yerine getirerek Türkiye 3.’sü unvanını elde etti.

Rize Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, bu yılki TEKNOFEST’in Rize gençliği için bir başlangıç olduğunu vurguladı. Rize Gençlik Merkezi, Roket, Elektrikli Araç ve Drone takımlarıyla yarışmaya katılırken, Roket kategorisinde finale ulaşarak önemli bir başarı elde etti.

Bu başarıda emeği geçen danışman hocalar Serdar Yazıcı, Erdoğan İsren Aslan ve genç mucitler Kayra Öksüz, Zeynep Zeren Nişancı, Nuri Anıl Korkmaz, Hatice Özer, Kerem Eymen Çelikler, Cemre Avşar, Ecrin Balcı, Ali Karkan ve Ubeyde Kırıcı’ya teşekkür eden Çakmakçı, 2025 TEKNOFEST’te en az 5 kategoride yer almayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, bu başarıda kendilerine maddi ve manevi destek veren Başta Bakan Osman Aşkın Bak, Valimiz İhsan Selim Baydaş ve İl Müdürü Ramazan Öztürk’e de teşekkür etti.

Rize’nin bu başarıları, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırırken, gelecekteki yarışmalar için motivasyon kaynağı olmaya devam edecek.


Anahtar Kelimeler: TEKNOFEST Yarışmasında ' Başarısı
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI