Tarihi Kalede ilk kez bayram coşkusu yaşandı

Pazar ilçesinde Tarihi CİHA Kalesinde 19 Mayıs Coşkusu yaşandı.

19.05.2024 18:37:00 335 0
Tarihi Kalede ilk kez bayram coşkusu yaşandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ciha Kaledinde coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına, Kaymakam Mustafa AKIN, Garnizon Komutanı Hava İstihkâm Üsteğmen Murat DEMİRBAŞ, Belediye Başkanı Neşet ÇAKIR,Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ERBAŞ,Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa AKBULUT,İlçe Emniyet Müdürü Ferdi KUYU, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet ÖZBEK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, Siyasi Parti Temsilcilerinin İlçe Başkanları, Kurum Amirleri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Akın’a Türk Bayrağı takdimi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Kaya’nın günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile başladı.

Gençlik ve Spor Pazar İlçe Müdürü Halil Kaya “Türkiye'mizin dört bir yanında gençlerimiz, ülkenin geleceğini inşa etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Gençlerimizin gösterdiği bu azim ve enerji, bizlere ülkemizin geleceği için umut veriyor. Bu coşkulu ve enerjik gençlik, ülkemizin her alanda daha da ileriye gitmesi için gereken dinamizmi ve potansiyeli temsil etmektedir. Sevgili gençler, sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler, ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatısınız. Unutmayın ki, ülkemizin geleceği sizin ellerinizdedir. Siz gençler, bilim, kültür, sanat ve spora olan ilginizle, ülkemizin geleceğini daha da parlak bir hale getireceksiniz”.dedi

Restorasyonu yapılan tarihi KaledenTürk Bayrağı indirildi. Ardında  geleneksel ok atma gösterileri ile devam eden program, farklı branşlardaki gençlerin hazırladığı sportif karşılaşmalarda tamamlandı.

Ciha Kalesi surlarından dağcı sporcuların bayraklı inişi ile başlayan etkinlikler, karete, güreş, kick boks, taekwondo, judo, motosiklet gösterileri, gençlik konseri ve yöresel halk oyunları ile devam etti.

Programa katılan Pazar  Kaymakamı Mustafa AKIN, programda emeği geçenlere teşekkürler etti.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI