TAMAMEN YERLİ MALI SUNUMLAR YAPILDI

Pazar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurumsal manada bir ilk olarak “Genelde İnsan, Özelde Kadın” konulu şiir ve söyleşi programı düzenlendi.

KÜLTÜR 17.01.2014 08:26:26 54 0
TAMAMEN YERLİ MALI SUNUMLAR YAPILDI
İl ve ilçe merkezlerindeki yaklaşık 320 usta öğreticinin de katıldığı şiir dinletileri, şiir sever vatandaşların beğenilerine sunuldu.

Pazar Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç,

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Keskin, diğer ilçe milli eğitim, Rize’deki bütün Halk Eğitimi Merkezi yöneticileri, müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, Hemşin Emniyet Amiri Mehmet Kaan, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Programın açılışında konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Keskin, “Pazar HEM çalışanları olarak, bu ayrıcalığa dikkatleri çekmek,

sadece birkaç belirli günde değil hayatın her anında saygıya değer olduklarını haykırmak, programları aracılığıyla bunu dile getirmek, kadının cemiyet hayatındaki yeri ve öneminin altını bir daha çizmek amacında olduklarını söyledi.

Keskin, konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“Malumunuz üzere kadın hakları ile insan haklarını birbirinden ayıramayız. Cemiyet hayatımızın içinde, sosyal medyada, televizyonlarda, haberlerde ve gazetelerin baş sayfalarında üzülerek ve utanarak tanıklık ettiğimiz, yaratılmışların en şereflisine reva görülen şiddet olaylarını ve bunları yapanları kınıyoruz. Genel anlamda halk eğitim çalışanları arasındaki birlik ve beraberliği artırmak, Kadının toplumdaki rolüne dikkatleri çekmek ve bu anlamda kurumsal farkındalık oluşturmak için arkadaşlarımızın hepsi çok gayret ettiler ve bu programı hazırladılar.”

Keskin, “Hz Peygamberin 1435 yıl öncesinden bugüne hitaben “kadınlarınız size Allahın emanetidir, emanete riayet ediniz” hadisi şerifinden, Şeyh Edebali’nin “ İnsanı yücelt ki devlet yücel sin sözünden, Gazi Mustafa Kemal’in Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın, vecizesinden ilham alarak haz ıraladığımız “Genelde İnsan Özelde Kadın” konulu şiir ve söyleşi programımızı hazırladık. Çalışmalarımızın tamamında kurumumuz çalışanları aktif olarak görev aldılar. Fedakârlık örneği sergileyerek bir ay gibi kısa bir süre zarfında bu organizasyonu gerçekleştirdiler. Bu anlamda onları tebrik ediyorum” dedi.

Şiire karşı eskiden beri ilgi duyduğunu ifade eden Kaymakam Aslan, iki şiir okudu. Okuduğu şiirlerden Tevfik Fikret’e ait olanının günün anlamıyla örtüştüğünü ifade eden Aslan, salondakilerden büyük alkış aldı. Aslan, şiir okumayı çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Müdür Keskin ise okuduğu “Anne” şiiri ile salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Programın içinde sunulan gelin kaynana atışması, Karadenizli kız ile sosyete kız atışması dikkat çekti.

Programda açılış öncesi katılımcılara, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı yiyecekler akşam yemeği olarak ikram edildi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI