T-14 TÜNELİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yusufeli’nde T14 Tünel Bölgesinde alternatif olarak yapımı devam eden servis yolu çalışmaları devam ediyor.

TRABZON-ARTVİN 24.05.2024 11:05:00 689 0
T-14 TÜNELİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli’nde 56,7 kilometre uzunluğunda 39 adet tünelden biri olan ve Yusufeli Barajı Relokasyon Yolları 1. kısımda yer alan T14 tünelinde meydana gelen bazı çatlaklar ve yüzeysel deformasyonlarının giderilmesi için tünele alternatif olarak yapımı devam eden servis yolu çalışmaları devam ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cengiz Ünsal “Vatandaşların can ve mal güvenliği için alınan tedbirlerin öncelikli olduğunu” vurgulayarak, alternatif yol çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Vali Ünsal, “3 bin 921 metre uzunluğunda olan T14 Tüneli'nde yapılan çalışmalar ile bölgeye alternatif olarak yapılan 2,3 km uzunluğundaki servis yolu yapımında kazı ve istinat duvarı yapımı çalışmaları devam etmektedir.

Teknik ekiplerimiz tarafından, T14 tünelinde meydana gelen bazı çatlaklar ve yüzeysel deformasyonlar ile ilgili detaylı incelemeler yapılmıştır. Yapılan incelemeler doğrultusunda, tünelde meydana gelen çatlakların ve yüzeysel deformasyonların giderilmesi amacıyla çalışmaların daha rahat yapılabilmesi ve olası can ve mal güvenliğini tehlikeye düşmesini önlemek için çalışmalar hızla devam etmektedir. 2 yönlü (gidiş-geliş) servis yolu olarak yapımı devam eden bu servis yolunun tamamlanmasıyla tünelin tamamen trafiğe kapatılarak onarım işlemleri gerçekleştirilecektir. Tüm ekiplerimiz, çalışmalarına azami gayretle devam etmektedirler. Bu süreçte tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, gerekli çalışmalarımızı titizlikle ilgili kurumlarımız ile birlikte koordineli bir biçimde gerçekleştiriyoruz." dedi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI