Sürüsüyle mahsur kaldı

KEÇİLER AĞAÇLARI KEMİRİYORDU

YÖREDEN HABER 13.12.2013 12:47:47 56 0
Sürüsüyle mahsur kaldı
RİZE’NİN Çayeli İlçesi Çimenli Köyü’nde yolu kardan kapanan yaylada 200 keçisiyle mahsur kalan biri hasta iki çoban güçlükle kurtarıldı. KOAH hastası 81 yaşındaki şehit asker babası Mustafa İsmail ile 41 yaşındaki Dursun Arda isimli çobanlar köye dönerken yoğun karda mahsur kaldı. Bir barakaya sığınan iki çobanın köye ulaşmaması üzerine harekete geçen ekipler 17 km uzaktaki çobanlara ve sürüye ulaştı. İsmail, keçilerinin de aç kaldığını söyleyerek onların kurtarılmasını istedi.





RİZE’NİN Çayeli İlçesi Çimenli Köyü’nde yolu kardan dolayı kapanan yaylada 200 küçükbaş hayvanı ile mahsur kalan biri hasta, iki çoban kurtarıldı. Bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri çobanları erzakları bitmek üzere bir barakaya sığınmış halde, keçileri ise açlıktan ağaçları kemirirken buldu.  İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Çimenli Köyü mezra yayla mevkiinde 200 küçükbaş hayvanı ile dönüşe geçen 81 yaşındaki şehit asker babası Mustafa İsmail ile 41 yaşındaki Dursun Arda isimli çobanlar yoğun kar yağışı nedeniyle köye inemedi. Bir barakaya sığınan iki çobanın geri dönmemesi üzerine telefonla ulaşılamayan çobanlar için köylüler devreye girdi, bölgeye ulaştı. Mustafa İsmail’in hasta olduğunu gören köylüler durumu Rize Valiliği’ne bildirdi. Bunun üzerine bölgeye Rize Afet Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Rize Arama Kurtarma Ekipleri’nden (RİKE) oluşan ekipler bölgeye gönderildi. İş makinesinin açtığı yolda araçları ile ilerleyen ekipler 2 kilometrelik yolu ise yaya olarak yürüyerek çobanların kaldığı bölgeye ulaştı.

 

KEÇİLER AĞAÇLARI KEMİRİYORDU

Kurtarma ekipleri bir barakada erzakları bitmek üzere bulduğu çobanların keçilerinin de açlıktan ağaç gövdelerini kemirdiği görüldü. 3 gündür bölgede mahsur kalan iki çobandan hasta olan Mustafa İsmail’e sağlık ekipleri müdahale etti. Durumunun iyi olduğunu ve keçilerini bırakmak istemediği için aşağıya inmemekte ısrar eden Mustafa İsmail ikna edilerek Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Dursun Arda isimli çoban ise küçükbaş hayvanları ile sabah erken köye doğru yola çıkacak.
Günebakış
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI