Su Bulundu.

Küresel ısınmasının en fazla tehdit ettiği yerlerden biri olan ve kapladığı alanın % 90'ından fazlasında erime yaşanan Grönland'ın saklı bir su deposuna sahip olduğu ortaya çıktı.

YURT VE DÜNYA 24.12.2013 14:42:42 47 0
Su Bulundu.



100 Milyar Ton Su Saklıyor!


Nature Geoscience dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, Grönland yüzeyinin 5-50 metre derinlikte bulunan sulu kar tabakası, 70 bin kilometrekarelik bir alanda 100 milyar ton su saklıyor.
 
Araştırmada yer alan Utah Üniversitesi'nden buzulbilimci Richard Forster, 'Grönland'daki sistemlerin nasıl çalıştığını bildiğimizi sanıyorduk ancak farkında olmadığımız bir su depolama sistemi bulunduğu ortaya çıktı' ifadesini kullandı.
 
Yeni keşif, bilim insanlarına Grönland'da yıllık erimenin nasıl yaşandığını ve erimenin su seviyesindeki artışı nasıl etkilediğini anlamasına yardımcı olacak. Yazın yaşanan erimelerin buzul üzerinde ortaya çıkardığı büyüleyici mavi göl ve akıntıların, daha sonra okyanusa aktığı veya buzda donduğu tahmin ediliyordu.
 
LiveScience sitesine konuşan Forster, 'Şimdi bu suyun nereye gittiğini bulduk... Bu keşif Grönland'daki sistemin karmaşıklığını artırıyor' şeklinde konuştu.risale ajans 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI