Sonbaharın Renk Cümbüşüyle Şavşat'ın Gözdesi: Maden (Bazgiret) Köyü

Sonbaharın Renk Cümbüşüyle Şavşat'ın Gözdesi: Maden (Bazgiret) Köyü

YAYLALARIMIZ 18.10.2024 13:08:00 220 0
Sonbaharın Renk Cümbüşüyle Şavşat

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı, eski adıyla Bazgiret olarak bilinen ve günümüzde Maden Köyü olarak anılan köy, doğaseverler için sonbaharda eşsiz bir ziyaret rotası sunuyor. Şavşat’a 27 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık 1900 metre rakımda yer alan köy, üç tarafı kaya ve ormanlarla çevrili bir vadide bulunuyor.

Artvin’in her ilçesinde farklı doğa güzellikleri sunan coğrafyası, sonbaharın gelmesiyle birlikte ormanlarda oluşan renk cümbüşü ile adeta görsel bir şölen sunuyor. Bu güzellik, yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekerken, doğa ve fotoğraf tutkunları için de cazip bir mekân haline geliyor. Fotoğrafçılar, en iyi kareleri yakalamak amacıyla özellikle sonbahar aylarında bölgeye daha fazla ilgi gösteriyor.

Maden Köyü, doğanın sunduğu eşsiz manzaraların tadını çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmez duraklarından biri olarak öne çıkıyor. Köyde dikkat çeken doğa olaylarından biri de gün batımında kızıl renge bürünen ve farklı yapılarıyla haberlerde yer bulan bulutlar. Bu olağanüstü manzaralar, fotoğraf meraklılarının ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Geçtiğimiz hafta sonu Fındıklı VİDAK Doğa Sporları Kulübü, Maden Köyü’ne düzenlediği doğa gezisiyle bu eşsiz güzellikleri üyeleriyle paylaştı. Gezide, katılımcılar doğanın sunduğu huzuru yaşama fırsatı bulurken, objektiflerine yansıyan sonbaharın büyüleyici renklerini ölümsüzleştirdi.

Artvin'in benzersiz doğasını keşfetmek ve doğanın huzur veren atmosferinde kendini bulmak isteyenler için Maden Köyü, sonbahar aylarında kaçırılmaması gereken bir destinasyon olarak dikkat çekiyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor