Eti Bakır’dan Borçka ve Murgul’a Sokakhayvanları için 1 milyon TL’lik destek
Hayati Akbaş
ARTVİN-Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından Cengiz Holding’in grup şirketlerinden Eti Bakır, canlılara sunmuş olduğu katkılara devam ediyor. Artvin’in Murgul ve Borçka belediyeleri iş birliği ile 7 dönümlük alanda kurulan modern hayvan barınağına 1 milyon TL’lik destek sağlayan Eti Bakır, sahipsiz sokak hayvanlarına düzenli bakım imkânı sundu.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından Cengiz Holding’in grup şirketlerinden Eti Bakır, Borçka ve Murgul’da sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamalarını desteklemek amacıyla kurulan modern hayvan barınağı projesine toplam 1 milyon TL tutarında destek sağladı. Proje kapsamında Eti Bakır tarafından Borçka Belediyesi’ne 500 bin TL, Murgul Belediyesi’ne ise 500 bin TL destek aktarıldı. Şirket, bölgede sürdürdüğü faaliyetlerinin yanı sıra sosyal katkı projeleriyle de bölgesel kalkınmayı desteklemeye devam ediyor.
7 dönümlük alanda kurulan modern tesiste bugün ellinin üzerinde sokak hayvanı düzenli bakım altında bulunuyor. Barınakta hastalıklı ve yavrulu hayvanlar için özel bir bölüm oluşturuldu; veteriner kontrolünde aşılama, tedavi ve rehabilitasyon süreçleri yürütülüyor. Tesiste bakım ve gözetim süreçleri, sürekli görev yapan bir ekip tarafından destekleniyor.

‘BU PROJE TOPLUMSAL FARKINDALIK İÇİN BİR ADIM’
Eti Bakır Murgul İşletme Müdürü Oğuz Erdir, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bu tesisin kurulmasıyla birlikte sahipsiz hayvanların kontrolsüz ve sağlıksız koşullarda yaşamaları engellenmiş oldu. Bölgemizde hayvanların güvenli, sağlıklı ve düzenli koşullarda yaşamalarını önemsiyoruz. Bu projeyi yalnızca bir barınak desteği değil, toplumda farkındalık oluşturacak ve uzun vadede sürdürülebilir bir bakım modeli yaratacak önemli bir adım olarak görüyoruz.”