SOKAK HAYVANLARI KORUMA MERKEZİ

HAYVAN BAKIM MERKEZİ ÇALIŞMALARI İNCELENDİ.

SAĞLIK 23.10.2013 10:55:55 88 0
SOKAK HAYVANLARI KORUMA MERKEZİ




Rize Belediyesi bünyesinde bulunan birim Müdürleri nin 15 günde bir yapılan Müdürler değerlendirme toplantısı,  Belediye Başkanı Halil Bakırcı başkanlığında Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezinde yapıldı.

Tophane Mahallesi Dalyan mevkiinde yapılan toplantıya belediye bünyesinde hizmet veren birim müdürleri katıldı.

 

Kanun Gereği Alındıkları Ortama Geri Bırakılıyorlar…

 Rize Belediyesi 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince, sokak hayvanlarının aşılanması kısırlaştırılması gerekli tıbbi bakımın yapılması ve işaretlenmesinden sonra, sokak köpeklerini alındıkları ortama geri bırakılıyor.

 

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Rakıcı, Hayvan Bakım Merkezinde, Hayvanlar üzerinde ne tür işlemlerin yapıldığını ve insanların yaklaşımlarının ne şekilde olacağı konusunda Belediye Başkanı ve birim müdürlerine Brifing verdi.

 

Başkan Bakırcı, 1800 Sokak Köpeği Kısırlaştırıldı…

 

Toplantı sonunda yerinde inceleme yapıp bilgi veren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 'Belediye Başkanlığım dönemi içerisinde 2009 yılında oluşturduğumuz sokak hayvanları bakım  merkezinde bugüne kadar yaklaşık 1800 sokak köpeğimizi kısırlaştırarak gerekli aşı işlemini yapmış bulunmaktayız. Bunun yanında sokakta zarar gören tedaviye ihtiyacı olan 400 hayvanımızı uzman ekiplerimizin kontrolünde tedavi ederek gerekli aşılamasını yaptıktan sonra bulundukları ortama tekrar geri bıraktık. Hayvanlarımıza zarar vermeden yapmış olduğumuz uygulama ile sokak hayvanlarımızı zararsız hale getirerek bulundukları ortama geri bırakıyoruz. Tedavi ettiğimiz hayvanların kulağına küpe takarak işaretliyoruz. Küpesiz olan hayvanları ise vatandaşımızın ihbarı üzerine yakalıyor gerekli işlemleri yapıyoruz. Başkanlık dönemim içerisinde her hangi bir köpek ısırması vakası yaşamamış olmamız hayvanlarımızın bakımının periyodik olarak yapılmasındandır. Ayrıca köpek sahibi olmak isteyen bazı vatandaşlarımız oluyor. İhtiyaç duyan kişiler gelip Rehabilitasyon Merkezimizden istediği hayvanı seçip evinde bahçesinde bakabiliyor. Bu işlemi yapan kişilerden belediyemiz tarafından hiç bir ücret talep edilmemektedir. Görevini en güzel şekilde yerine getiren Veteriner İşleri Müdürümüz ve ekip arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

 Bakırcı,Rize Belediyesi olarak bir çok önemli çalışmalara imza atıldığını, bundan sonraki süreçte ise çalışma ve başarılarının organize bir şekilde devam ettirileceğini ve  toplantıların düzenli bir şekilde 15 günde bir yapılacağını sözlerine ekledi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI