Siyah-Beyaz Kış Fotoğraflarım

Siyah-Beyaz Kış Fotoğraflarım...

YAŞAM 16.01.2024 09:27:00 1430 0
Siyah-Beyaz Kış Fotoğraflarım

Yazarımız Abdurrahman Akın, her yazısında farklı konuları ele alarak okuyucularıyla paylaşıyor. Bu kez farklı bir konu ve yazıyla okuyucularına mesajlar verdi.

Akın'ın, "İletişim ve ulaşım imkânlarının çoğalmasından sonra kış aylarında yolu memlekete düşen dostlarımız yığınla fotoğraf çekip gözümüzün içine sokarak, alaycı bir dille; “bu güzellikler bırakılır da büyük şehirlerde yaşanır mı?” diyerek kalbimizi fena hırpalıyorlar!

Hep söyledim, söylüyorum da…

Bizim oraların sevdası bir kere gönülleri tutuşturmuşsa; söylediklerimiz, yaşadıklarımızdan çok daha hissiz ve anlamsızdır! 

Çocukluğumuzda köylerde yaşadığımız muhteşem kış hatıralarından uzakta kalmak ve o günleri bir daha yaşayamıyor olmak, köylerimize ihanet etmişiz duygusu yaratıyor bende!

Onun içindir ki; her hangi bir konuda memlekete dair bir şeyler karalarken; ”suyun yüzünde yem arayan balık gibi” oluyorum!

Zihnimde bir konuyu düşünmeye başladığım andan itibaren etraflıca bir anılar yolculuğuna çıkıyorum. Anıları hatırlama süreci ile birlikte, düşündüklerimi kâğıda aktarana kadar günlerce uyku tutmadığı oluyor bende.

Böyle olunca, her defasında sanki bir veda mektubu yazıyorum hissi ile hatıramı yazıyorum.

Zaman zaman, acaba sadece ben miyim bu duyguyu yaşayan diye de düşünmeden edemiyorum!

Rize’nin Çayeli İlçesinin en güzel vadilerinden olan Senoz Vadisinin kış mevsiminin güzelliklerini düşününce, aklıma gelenleri bu duygular bağlamında hemen kâğıda aktarayım istedim.

Bu güzellikleri, itiraf etmeliyim ki; çocukluğum boyunca bire bir yaşamama rağmen bugün ki gibi etraflıca görememişim! 

Demek ki birçok şey yokluğunda daha bir kıymetli oluyormuş, bunu insan zaman geçtikçe daha iyi anlıyormuş! …..diye devam eden yazısının tamamını okumak için alt linki tıklayınız.

Siyah-Beyaz Kış Fotoğraflarım


Anahtar Kelimeler: abdurrahman akın yazı
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI