SARIKAMIŞ PAZAR'DA YAŞATILDI

Pazar'da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği Sarıkamış Oratoryosu geniş bir katılım ve yoğun ilgiyle takip edildi.

KÜLTÜR 26.01.2014 09:35:35 57 0
SARIKAMIŞ PAZAR
RAMAZAN YILDIRIM
Pazar’da, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Pazar Şubesi tarafından Sarıkamış Şehitlerinin anısına bir oratoryo gösterisi gerçekleştirildi. 

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Salonu’ndaki ‘Sarıkamış’a Doğru’ adlı oratoryo gösterisini Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın, Pazarspor Bayan Hentbol takımı teknik ekip ve oyuncuları ile çok sayıda vatandaş izledi.

ADD Pazar Şube Başkanı Metin Atasaral; programa destek veren Kaymakam Selçuk Aslan ve Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığına teşekkür ederek, “Arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışarak, tarihe acı bir olay olarak geçen Sarıkamış destanını oratoryo gösterisiyle sunacaklar. Bu anlamda destek veren herekse teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Pazar Müzik Sevenler Derneği’nin katkısıyla hazırlanan oratoryo, tamamen amatör isimler tarafından sergilenirken izleyiciler, oyuncuların sahne performansı karşısında sık sık gösteriye alkışlarıyla destek verdiler.

Oratoryonun ardından ekibi tek tek tebrik eden kaymakam Aslan, yaptığı konuşmada, tarihte millet olarak ibret alacak çok olayların bulunduğunu belirterek, “Birisi de Sarıkamış Destanıdır. Biz bu olayları iyi tahlil edip Sarıkamış’ları, o acıları tekrar yaşamamamız gerekir. Bu anlamda devlet adamlarına, millete liderlik yapanlara büyük görevler düştüğünü vurgulamak isterim. ADD Pazar Şube Başkanı Metin Hocam başta olmak üzere, Pazar Müzik Sevenler Derneği ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hakikaten tarihimizde yüreğimize gümüş bir hançer gibi saplanan ince ince sızısı kanayan, aralarında Pazar da olmak üzere, Anadolu’nun dört bir yanındaki birkaç nesil öncesi ceddimize baktığımızda, hepimizin nesebinden büyüklerimizin donarak şehit olduğu, Çanakkale’de kanı dökülerek şehit olduğu bir bağ var. Buradan bakınca ben büyük büyük dedemi görüyorum. Sizlerin de aynı hisleri paylaştığınıza ben eminim. Arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI