RTEÜ GELİŞTİRME VAKFI’NDAN AKADEMİSYENLERE TEŞVİK
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla her akademik yılda 9 ay boyunca başarı bursu sunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, öğretim elemanlarının da başarılı akademik çalışmalarını desteklemek için teşvik veriyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Mütevelli Heyeti Başkanı, Eski Kültür Bakanı İsmail KAHRAMAN ile Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Öğrencilere sağladıkları burs fırsatının yanında akademisyenlere de akademik faaliyetlerine destek vermek amacıyla teşvik vereceğiz, teşvik verilecek olan akademik faaliyetler; akademik yayın, projeler, kitaplar, atıflar, markalar, patentler ve lisansüstü çalışmalardan oluşuyor.
Akademik yayınlara verilecek teşvikler; Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın Doçentlik Eser İnceleme Raporu’nda yer alan puanlama esas alınarak yapılıyor. Bu nedenle her akademik yıl için öğretim elemanlarının o yıla ait olan ve Üniversite adresli çalışmalarına ilişkin raporlarını yayınları ile birlikte söz konusu kurula sunması gerekiyor. Öte yandan bir akademik personelin alacağı yıllık teşvik tutarı 10.000 TL’ye kadar çıkıyor.
Proje teşviğinde ise; yapılan çalışmanın desteklenebilmesi için söz konusu projenin en az panel aşamasına girmiş olması ve bunun bir göstergesi olarak da “Panel Sonuç Raporu” veya “Proje Değerlendirme Sonucu” belgesinin sağlanması gerekiyor. Panel aşamasına girmiş ve herhangi bir destek alamamış ya da destek almış projelerin başvuru sahiplerine (Proje yöneticisi veya Yürütücüsü) 6.000 TL ile 24.000 TL arasında teşvik veriliyor.
Teşvik verilen bir diğer alan olan kitaplara, tanınabilirliği olan; uluslararası yayınevleri tarafından basılan yabancı dildeki akademik nitelikli kitaplar için; 10.000 TL, ulusal yayınevleri tarafından basılan yabancı dildeki akademik nitelikli kitaplar için; 5.000 TL, ulusal yayınevleri tarafından basılan ana dildeki akademik nitelikli kitaplar için; 2.500 TL destek veriliyor.
Atıflar bölümünde ise; SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde yayımlanmış makalelere başkaları tarafından yapılan atıfların her biri için Üniversitemiz Geliştirme Vakfı tarafından 100 TL teşvik veriliyor.
Markalara yönelik 3.000 TL, istihdam ve katma değer oluşturmaya yönelik ürün odaklı patentlere ise; 30.000 TL teşvik veriliyor.
Ve son olarak lisansüstü çalışmalara verilecek olan teşviklerde, TÜBİTAK tarafından 50 puan ve üstü dergilerde yılda en az 3 yayın yapan öğretim üyelerine lisansüstü öğrencisine verilmek üzere 1 burs hakkı tanınırken master için 750 TL, doktora için ise 1000 TL aylık burs veriliyor. Öte yandan lisansüstü tez çalışmaları TÜBİTAK destekli olan çalışmalarda, bursiyere TÜBİTAK’tan aldığı miktar kadar burs veriliyor, bu miktarın 2/3’ü tez öğrencisine, 1/3’ü de tez yöneticisine veriliyor.” Diyerek bu imkanlarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin akademik anlamda da büyük işler yapacağını ifade ettiler.