RTEÜ’de görev değişikliğimi oluyor!

ÜNİVERSİTESİ’NİN GENEL SEKRETERİ KÖROĞLU BU KEZ RAPOR ALARAK GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI MI?

PAZAR-RİZE 24.10.2013 22:05:05 45 0
RTEÜ’de görev değişikliğimi oluyor!


RİZE’DEKİ RTE ÜNİVERSİTESİ’NİN GENEL SEKRETERİ KÖROĞLU BU KEZ RAPOR ALARAK GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI!...

Başbakan ERDOPĞAN’ın Babaocağı Rize’de kendi ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde üç aydan beri devam eden “tayin ve görevden alma” operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor.

Zira 6 Ağustos 2013 tarihinde Prof. Dr. Arif YILMAZ’ın RTE Üniversitesi Rektörlüğünden istifa etmesi ve yerine Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın “vekaleten” atanmasından sonrada yine yüze yakın kişi ve isimler ya bulundukları görevlerinden alındılar ya da RTE Üniversitesi ve Rize’den ayrılmak zorunda kaldılar.

İstifaya zorlanan ve istifa ettikten sonrada önceki günde 56 yaşında emekli olan RTE Üniversitesi eski Rektörü Arif YILMAZ’ın döneminde Genel Sekreter olan Ali Rıza KÖROĞLU, Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın YÖK tarafından Rektör Vekilliğine atanmasından sonra görevinden uzaklaştırılan ilk isim olmuştu.

İlk etabda 50 gün izne ayrılıp Rize’den ayrılan OF’lu hemşehrimiz Ali Rıza KÖROĞLU bu iznin bitiminden sonra önceki gün Rize’ye dönüp görevine başlamak istese de bu yasal hakkının adeta gasp edildiğini ve tüm yetkilerinin alındığını öğrenir öğrenmez rapor almak zorunda bırakıldı.

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 15 gün rapor alarak yeniden RTE Üniversitesi ve Rize’den uzaklaşmak zorunda kalan KÖROĞLU yıllar önce görev yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kütüphane Daire Başkanlığı emrine atanması için başvuru yaptığı öğrenildi.

Bu arada rapor alarak görevinden uzak kalan Ali Rıza KÖROĞLU’na Rektörlük makamının son dakikada yazdığı bir yazı ile Rize’nin İyidere İlçesinde henüz eğitime başlamayan Yüksekokula geçici görevle gönderilmesi de son dakika GOL’ü olarak değerlendirildi.

Aynı zamanda da ÇaykurRizespor’un Yönetim Kurulu’nda Üniversitelerden sorumlu üye olarak görev yapan Ali Rıza KÖROĞLU’nun bu görevinden de istifa etmesi istendi.

İzinli olduğu için Ç.Rizespor’un yönetim Kurulu’nun toplantılarına katılamayan Ali Rıza KÖROĞLU’nun istifa etmemesi halinde de bu görevinden düşürülmesi gündemde bulunuyor.

Ali Rıza KÖROĞLU’nun izinli olduğu dönemlerde Genel Sekreterliğe Vekalet ettirilen Yardımcısı Cehri HUT’un bu görevi aynı unvanla devam ettireceği açıklandı.

Bu arada “tayin ve görevden” alınma haberleri ile gündeme gelen RTE Üniversitesi’ndeki bu operasyonlara son verilmesi isteniyor.

(Haber: Faik BAKOĞLU)



Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor