RTEÜ Öğretim Üyeleri “En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde!

Stanford Üniversitesi'nin 2023 verilerine göre, dünyadaki bilim insanları arasında en çok atıf alan isimlerin yer aldığı “En Etkili Bilim İnsanları” listesinde RTEÜ’den 7 öğretim üyesi bulunmaktadır.

EĞİTİM 19.09.2024 11:21:00 121 0
RTEÜ Öğretim Üyeleri “En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde!

Yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi. : "Bu prestijli araştırma, bilim insanlarının h-indeksi, ortak yazarlık ayarlı hm-indeksi ve farklı yazarlık pozisyonlarındaki makalelere yapılan alıntılar gibi çeşitli metrikler üzerinden sıralama yaparak, 22 bilim dalı ve 174 alt bilim dalında karşılaştırmalar gerçekleştirmiştir. Sıralama, akademik performansı ölçmek için nitelikli yayın sayısı, dergilerin etki değerleri ve atıf sayıları gibi birçok değişkeni göz önünde bulundurarak hazırlanmıştır.

2023 yılı verilerine göre, üniversitemizden listeye giren öğretim üyeleri şunlardır:

Prof. Dr. Mete Avcı

Prof. Dr. Yusuf Tutar

Prof. Dr. Murat Yaylacı

Prof. Dr. Erol Yılmaz

Doç. Dr. Pınar Mert Cüce

Doç. Dr. Erdem Cüce

Doç. Dr. Mustafa Ergin Şahin

Ayrıca, yaşam boyu kariyer verileri dikkate alınarak yapılan değerlendirmede Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Yusuf Tutar, Prof. Dr. Erol Yılmaz, Doç. Dr. Pınar Mert Cüce ve Doç. Dr. Erdem Cüce, listeye girmeyi başarmıştır.

Öğretim üyelerimizi bu önemli başarılarından dolayı tebrik ediyor, bilim dünyasına katkılarının devamını diliyoruz. Bu başarı, üniversitemizin akademik gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor!"


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI