RTEÜ ile Artvin Çoruh Üniversitesi dayanışması

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi’nden Artvin Çoruh Üniversitesi’ne pedagojik formasyon eğitimi için 200 kişilik kontenjan verildi.

EĞİTİM 3.07.2014 18:37:29 122 0
RTEÜ ile Artvin Çoruh Üniversitesi dayanışması
2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Fen Edebiyat Fakültesi 4. sınıfta okuyan ve Fen Edebiyat Fakültesi’nden daha önceki yıllarda mezun olan öğrencilerden pedagojik formasyon eğitimi almak isteyenler için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne Artvin Çoruh Üniversitesi için 200 kontenjan verildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi’nin şartlarının formasyon eğitimi vermeye uygun olmamasından dolayı rektörlük öğrencilerin mağdur olmaması için soruna Rize’de ki Recep Tayip Erdoğan üniversitesiyle anlaşarak geçici bir çözüm bulmuştu.

Artvin Çoruh Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklama da “2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Fen Edebiyat Fakültesi 4. sınıfta okuyan ve Fen Edebiyat Fakültesi’nden daha önceki yıllarda mezun olan öğrencilerimizden pedagojik formasyon eğitimi almak isteyenler için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne üniversitemiz için 200 kontenjan verilmiştir” denildi. Başvuruların Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne yapılacağı açıklama da başvuru koşulları ve tarihlerde duyurulacağı kaydedildi.

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SONU İTİBARİYLE MEZUNİYET AŞAMASINDA OLANLAR VE MEZUNLAR İÇİN BAŞLATILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMADA ŞU BİLGİLERE YER VERİLDİ.

Kontenjan ayrılacak alanlar: Üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20 Şubat 2014 tarih ve 9 sayılı kararı ekinde yer alan çizelgeye göre, öncelikle kendi bünyelerindeki ve varsa işbirliği yapacakları üniversiteden ve diğer üniversitelerden (Uzaktan öğretim ve AÖF öğrencileri dahil) başvurabilecek adayları göz önüne alarak program açılacak lisans programlarının potansiyel öğrenci sayılarını da dikkate alarak, toplam kontenjanın program açılacak alanlara göre dağılımını yapacaklardır. Kesin kayıtlar sırasında bir alanda boş kalan ya da dolmayan kontenjanlar, ilgilifakültenin yönetim kurulu kararıyla ihtiyaç duyulan diğer alanlara kaydırılabilecektir. Alanlara göre kontenjan dağılımında ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan yerleştirmelerin sonuçları da dikkate alınmalıdır. Zira bazı alanlarda hiç başvuru olmazken bazı alanlarda da bir yığılma olabilmektedir.

Başvuruların alınması ve öncelik: Program açılacak üniversitelerimizin kapasitelerine bağlı olarak farklı sınıflardaki (1, 2, 3, 4) lisans öğrencilerinden programlara devam etmek için ön kayıt yaptıranlar için bir öncelik sıralaması yapılması ve kontenjan belirlenmesi zorunluluğu hasıl olmuştur.

Yukarıda açıklanan gerekçelerle ilk planda ara sınıflar için program açılmayacaktır. Önümüzdeki dönemde başlatılacak ilk programlarda kontenjanlar, 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi itibariyle son sınıfta, mezuniyet aşamasında ya da mezun durumunda bulunan öğrencilerle sınırlı tutulacaktır. Başvurularda herhangi bir önkoşul ve taban puan aranmayacaktır.

ADAYLARI SIRALAMA KRİTERLERİ

Alanlara göre ayrılan kontenjandan fazla başvuru olması halinde belirlenecek kriterlere göre adayları sıralamak gerekli olabilir. Adayların en az iki değişkene göre sıralanması uygundur. Sıralamalarda ALES sonuçları kullanılmayacaktır. Üniversite senatoları, ağırlıkları senato tarafından belirlenmek üzere aşağıdaki kriterlere göre sıralama yapılmasına karar verebilir. Öğrencilerin bulunduğu sınıf ya da lisans mezuniyeti akademik ortalamalarına bakılması, Öğrencilerin üniversite giriş puanlarına bakılması, Öğrencilerin alt dönemlerden dersi olup olmadığına bakılması.


ÜNİVERSİTE İÇİ VE DIŞI KONTENJAN ORANLARI
Her üniversitede, kendisine tahsis edilen toplam öğrenci kontenjanın, belirlenecek belirli bir oran dahilinde, üniversite dışından başvuracak adaylara tahsis edilmesi gerekir. Dışarıdan gelecek adaylara ayrılacak oran, toplam kontenjanın %25’inden daha az olmamalıdır. Protokol yapılan üniversitelerin kontenjanları buna dahil değildir. Üniversitenin kendi öğrencileri ve dışardan gelecek öğrencilerle ilgili olarak yapılan kesin kayıtlarda dolmayan kontenjanlar, ilgili kurul kararıyla başka alanlara aktarılabilir.

ÖĞRENCİ KAYITLARI VE PROGRAMIN BAŞLATILMASI
Program açılacak üniversitelerimiz, talep ettikleri ve Kurulca onaylanan toplam kontenjanları göz önünde bulundurarak, program açacakları alanlara göre, ilan edecekleri tarihler arasında önceden yapılan ön kayıtları dikkate almadan yeniden başvuru alacaklardır. Gerek duyulduğunda başvuranlar arasından senatoca belirlenecek kriterlere göre yapılacak sıralama sonrasında kesin kayıt yapacaklardır. Kesin kayıtlarda henüz mezun olmayan öğrencilerden mezuniyet belgesi yerine öğrenci belgesi ve not transkiripti istenecektir. Konuyla ilgili usul ve esaslar dahilinde kurumun imkanları da göz önüne alınarak belirlenecek akademik takvime bağlı olarak bu programlar, Haziran 2014’te ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilen öğrencilerle birlikte eşzamanlı olarak 2013-2014 öğretim yılı yaz döneminden itibaren başlatılmak suretiyle en fazla iki dönem halinde planlanacaktır.
 08 HABER 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI