Tarih: 27.05.2023 10:33

RTEÜ: Ev Sahipliği Yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Etkinlik, sosyal hizmet uzmanlarının eğitim ortamlarındaki hayati rolünü tartışmak üzere alanın profesyonellerini ve uzmanlarını bir araya getirdi.

Panelin açılış konuşmacılarından Türkiye Sosyal Hizmet Okulları Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kırlıoğlu, ülkedeki okul sosyal hizmetinin mevcut durumu hakkında bilgiler verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, okullardaki sosyal hizmet hizmetlerinin kalitesini artırmak için kamu kurumları ve akademik kuruluşlar arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı.

Üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ozan Selçuk ise, 2022 yılında ABD’de okul sosyal hizmet uzmanlarıyla bir yıl boyunca gerçekleştirdiği araştırma hakkında bilgi vererek, Türkiye’de okul sosyal hizmeti ile ilgili gelişmeler hakkında değerlendirme yaptı.

Selçuk’un moderatörlüğünü yaptığı panel, konuşmacıların okul sosyal hizmetinin farklı yönlerine ilişkin bakış açılarını sunmalarıyla başladı.

Chicago Loyola Üniversitesinden Prof. Dr. Jonathan Singer, Amerika Birleşik Devletleri'nde okul sosyal hizmetinin 3 katmanlı modelinin uygulanmasına odaklandı. Okul sosyal hizmet uzmanlarının eğitim sistemi içindeki önemini vurgulayarak, öğrencilere bütünsel destek sağlama becerilerinin altını çizdi.

Hacettepe Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yasemin Özkan ise okullarda meydana gelen akran zorbalığı ve şiddet gibi yıkıcı davranışlara ışık tuttu. Özkan, sosyal hizmet uzmanlarının bu sorunları ele almak ve öğrenciler, ebeveynler, öğretmenler, yöneticiler ve daha geniş toplumla iş birliği içinde çalışmak için gerekli beceri ve yetkinliklere sahip olduğunu vurguladı. Özkan, sosyal hizmet uzmanlarının eğitim kurumları içindeki vazgeçilmez rolünün oturuma katılanlarla paylaştı.

Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Osman Akbaba da, 2017-2020 yılları arasında Konya'da uygulanan bir okul sosyal hizmet projesinin çıktılarını paylaştı. Proje koordinatörü olarak Akbaba, proje sırasında sunulan psikososyal destek hizmetlerini, değerlendirme ve müdahale modellerini tartıştı. Ayrıca ev ziyaretlerinin, öğrencileri toplum kaynaklarıyla buluşturmanın ve diğer çocuk refahı programlarına erişimi kolaylaştırmanın önemini vurguladı.

Panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —