RTE Üniversitesinde 12. Yıl Mezuniyet Coşkusu

RTE Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN’ın katılımlarıyla Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

EĞİTİM 11.06.2018 08:37:41 62 0
RTE Üniversitesinde 12. Yıl Mezuniyet Coşkusu

RİZE-Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Yoğun programlarından dolayı törene katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın telgraf mesajının okunmasının ardından Üniversitenin tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Törende ilk olarak Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Karaman, henüz on iki yıllık bir Üniversite olmamıza rağmen eğitim öğretim ve Ar-Ge altyapısı, akademik kadro, eğitim kalitesi ve kurumsallaşma alanlarında, daha önce kurulmuş olan üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettiğimizi ifade etti.

Üniversitemizin her geçen yıl özellikle bilimsel yayın ve Ar-Ge noktasında sürekli yükselen bir grafik ortaya koyduğunu belirten Rektörümüz, sayılarla Üniversitemizi anlattı.

Rektörümüz, bugüne kadar Üniversitemizden 36.856 öğrencinin mezun olduğunu bu yıl ise 19 farklı akademik birimden yaklaşık olarak 3.800 mezun öğrenciyle birlikte mezun ailemizin 40.000’i geçeceğini söyledi.

Mezun olan tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutlayıp, bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Rektörümüz, “Üniversitemizin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde büyük katkı ve destekleri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile Üniversitemiz Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı TBMM Başkanımız Sayın İsmail KAHRAMAN’a; Üniversitemiz Geliştirme Vakfı Başkanı ve üyelerine; ilimizin Bakan ve milletvekillerine, valiliğimize, belediyeye, ÇAYKUR’a, Ticaret Odası ve Ticaret Borsasına, davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran siz değerli konuklara, öğrencilerimize kucak açan Rize halkına şahsım ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Rektör Karman'ın açılış konuşmasının ardından Üniversitenin 2017-2018 Akademik Yılı 1.si Eğitim Fakültesi öğrencisi Ezgi MANCOĞLU konuşmasını yaptı ve başarısının göstergesi olan mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili Hayati YAZICI, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK’ın protokol konuşmalarının ardından son olarak TBMM Başkanı  İsmail KAHRAMAN konuşmalarını gerçekleştirdi.

Üniversitenin çok güzel bir noktada olduğunu belirten KAHRAMAN, “Bir kere ismi Recep Tayyip Erdoğan, bir dünya liderinin ismini taşıyor. Dolayısıyla da dünya lideri bir üniversite olmalı. Üniversite sayımız 2002'de 76, şimdi 206, 5 daha eklenecek 211 olacak. 129 resmi, 77 vakıf oldu. Her ülkenin en önemli meselesi eğitimdir, beyindir, insan yetişmesidir. Buna gereken ehemmiyet veriliyor.” dedi.

KAHRAMAN, akademik olarak dünya çapında çok sayıda eleman olduğuna dikkati çekerek, “Dünyaya beyin ihraç ediyoruz. Çok güzel noktalara geldik. Bunun kadrini bilmek durumundayız.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğinin de altını çizen KAHRAMAN, “Gelişme durmamalı ve durmayacak inşallah. 15 Temmuz’da büyük badire atlattık, O gece bir darbe yoktu. İhtilal de yoktu. O gece Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağının indirilmesi, varlıklarının silinmesi vardı. Bu topraklarda üç tane devlet kurulacaktı. Halkımız kısa, küçücük bir toprak parçasında Suriye’deki gibi bölünecekti.” diyerek konuşmasını tamamladı.

TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN’a günün anısına Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, üzerinde Mithat Cemal KUNTAY’ın ‘Eğilme’ adlı şiirinin yer aldığı tablo hediye etti.

Üniversiteyi birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrencilere TBMM Başkanı  İsmail KAHRAMAN ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN tarafından hediyeleri takdim edildi.

Fakülte ve yüksekokul bazında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından RTEÜ Geliştirme Vakfı’nın katkılarıyla alınan ödüllerin takdim edildiği törende gurur ve heyecan bir arada yaşandı. Öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

Törene, başta TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili Hayati YAZICI,Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Milletvekili Hikmet AYAR, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri KASIRGA, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU,Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal SEKÜCÜ, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim ÖZGÜN, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, RTEÜ Mütevelli Heyeti üyesi-TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bilal ERDOĞAN, RTEÜ Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret BAYRAKTAR, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali KUMBUZOĞLU, İkizdere Kaymakamı Adem TOPACA, Rize İl Jandarma Komutanı Hakan DEDEBAĞI, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI, RTEÜ Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun MERTOĞLU, İkizdere Belediye Başkanı Hasan KÖSEOĞLU, AK Parti Rize İl Başkan V. Ali Haydar ER, Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN, il müdürleri, STK temsilcileri, Üniversitemiz yöneticileri, dekanlar, akademik ve idari personel, veliler, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI