Rize'ye 8 Adet İş Makinesi....

Sel ve Heyelan Risklerini Azaltmada Kullanılacak 8 Adet İş Makinesi Hizmete Alındı

YÖREDEN HABER 15.06.2024 13:14:00 251 0
Rize

Sel, su baskını ve taşkınlara yönelik risk azaltma, müdahale ve iyileştirme çalışmalarında kullanılacak olan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın AFAD Başkanlığı’nda teşrif ettiği törenle ilimize uğurlanan 8 adet iş makinelerinin kullanımına başlandı.

Rize'de, AFAD ve DSİ iş birliğiyle gerçekleştirilen makine ekipman devir teslim töreninde, afet öncesi risk azaltma tedbirleri kapsamında önemli bir adım atıldı.

Tören öncesinde Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla Rize AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda ilimizdeki afet öncesinde yapılan çalışma ve yatırımlarla ilgili sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.

Toplantının ardından yapılan törenle 8 adet iş makinesi Rize’de görev yapacakları derelere uğurlandı. İş planına göre öncelikli olarak iş makineleri; Ardeşen Dolana Deresi (1), Çayeli Aşıklar (1) ve Şairler Deresi (1), Güneysu Potamya Deresi (2), Kalkandere Deresi (1) ve Taşlıdere (2)'de görevlendirildi. İş makineleri görevlerini tamamladıktan sonra diğer bölgelere aktarılacak.

Törende konuşan Vali Baydaş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz aylarda düzenlenen törenle teslim alınan ekskavatörlerin, bugün görev yerlerine uğurlandığını belirtti. Vali Baydaş, "Bu makineler, derelerin temizliklerinde görev alacak ve afet öncesi risk azaltma tedbirleri kapsamında kullanılacak. Yaklaşık iki aydır, il özel idaremiz ve DSİ ile birlikte, belediye sınırlarında ise belediyelerle ortak bir şekilde dere temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Dere yatağını ne kadar vaktinde temizleyebilirsek yağışın yüksekliğinde rahatlıkla o yağışı alıp denize götürebilecek imkanı elde etmiş oluyoruz” dedi.

Ekskavatörlerin yerli üretim olduğuna dikkat çeken Vali Baydaş, Hidromet markasının kullanıldığını ve yerli üretim olmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, bu iş birliğinin AFAD ve DSİ'nin ortak çalışmaları açısından da büyük önem taşıdığını belirtti.

Vali Baydaş, emeği geçen herkese teşekkür ederek çalışmaların kazasız ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni etti.

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar törende yaptığı konuşmada, “DSİ ve AFAD arasında yapılan protokol kapsamında, Karadeniz bölgesindeki 13 ilimize toplamda 111 ekskavatör sevk edilmiştir. Bu girişim, sel ve taşkın riskini azaltma amacı taşımaktadır ve son derece önemli bir faaliyettir. Amacımız, ülkemizde sel ve taşkınlardan kaynaklı can kayıplarını tamamen önleyebilmektir. Şu anda 13 ildeki derelerde 111 ekskavatör çalışmalarına başlamıştır. Yoğun bir sel ve taşkın dönemi öncesinde bu çalışmaların en az zararla sonuçlanmasını ve projenin amacına ulaşmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle tekrar katkı sağlayan herkese teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Törenle birlikte ekskavatörler görev yerlerine uğurlandı.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI