RİZESPOR BİLDİĞİNİZ GİBİ

Rizespor'u sahasında ağırlayan Gençlerbirliği, karşılaşmadan 3-1'lik zaferle ayrıldı.

PAZARSPOR-RİZESPOR 25.01.2014 23:14:14 114 0
RİZESPOR BİLDİĞİNİZ GİBİ
Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maç 3-1 ev sahibi Gençlerbirliği üstünlüğüyle sona erdi.

Gençlerbirliği'nin gollerini 48'inci dakikada Oktay Delibalta, 63'üncü dakikada Jimmy Dumraz ve 69'uncu dakikada Ante Kulusic attı. Rizespor'un tek sayısı ise 72'inci dakikada penaltıdan Engin Baytar ile geldi.

Bu sonucun ardından Gençlerbirliği puanını 24'e yükseltirken, Rizespor 16 puanda kaldı. Gençlerbirliği gelecek hafta Akhisar'a konuk olacak. Rizespor ise sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

ENGİN BAYTAR İLK 11'DE

Gençlerbirliği maça, kalede Dahlin, savunmada Tosic, Ahmet, Kulusic, Hakan Aslantaş, orta sahada Petrovic, Oktay, Gosso, Doğa, önlerinde Jimmy ve ileride Stancu ile başladı.

Rizespor ise kalede Serkan, savunmada Oboabona, Viera, Ali Adnan, Orhan, orta sahada Engin Baytar, Liban Abdi, Aykut Akgün, Kıvanç Karakaş, forvette ise Kweuke ile Tevfik Köse yer aldı.

G.BİRLİĞİ DAHA DENGELİ BAŞLADI

Gençlerbirliği, maça daha dengeli ve uymlu başladı. Rizespor ise yeni transferlerin varlığı nedeniyle uyumsuz bir görüntü ortaya koydu. Buna rağmen ilk tehlikeyi Rizespor yarattı. Ali Adnan'ın frikiğiyle Rizespor tehlike yarattı ama G.Birliği'nin yeni kalecisi Dahlin, direk dibinden topu iyi kurtardı.

Rizespor, bundan dakikalar sonra bir pozisyon da yeni transferi Liban Abdi ile yakaladı ancak Dahlin yine başarılı bir şekilde kalesini korudu. Karşılaşmanın üçte birlik bölümü geride kalmak üzereyken, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek sakatlandı ve 4'üncü hakem Deniz Ateş Bitnel maçı yönetmeye başladı.

Daha iyi savunma yapan, orta sahada daha etkili olan Gençlerbirliği, üçüncü bölgede çoğalamayınca ilk yarıyı pozisyon bulamadan bitirdi.



G.BİRLİĞİ HIZLI BAŞLADI, 15 DAKİKADA 3'LEDİ

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Gençlerbirliği oldu. Kanatlardan gelmeye çalışan Gençlerbirliği, Tosic'in de bulunduğu sol kanattan etkili geldi. Gosso'nun pasıyla sol kanatta bulunan Stancu, topla buluştu. Stancu'nun iyi ortasında Oktay Delibalta kafa vuruşuyla 48'te takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Gençlerbirliği ataklarını daha da sıklaştırırken, Rizespor da çözülme görüldü. Son paslarda veya vuruşlarda sıkıntı yaşayan Gençlerbirliği farkı artırmakta zorlandı. Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, iki değişiklik yaparak oyunun gidişatını değiştirmeyi denedi anack Gençlerbirliği, Jimmy Durmaz'ın 63'te attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Bu golden dakikalar sonra Kulusic'in kornerden gelen topa vurduğu şık kafa vuruşuyla farkı 3'e çıkardı.



RİZESPOR ETKİLİ OLAMADI

Rizespor, golden sonra oyunu başlatır başlatmaz yüklenmeye başladı. Ceza sahası içerisinde Ali Adnan'a Ahmet Çalık'ın yaptığı müdahale sonrası, hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Engin Baytar 72'de penaltıyı gole çevirdi ve formasının altından ağır sakatlık geçiren eski takım arkadaşları Bruma ve Aydın Yılmaz'a geçmiş olsun dileklerini belirtti.

Gençlerbirliği kalan dakikalarda önemli bir tehlikeye izin vermezken, savunma güvenliğini ön plana çıkararak oynadığı için ileride de çoğalamadı. Rölanti şekilde giden maç 3-1 başkent temsilcisinin üstünlüğüyle bitti.ÇAY TV
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI