Rize'nin Pazar İlçesinde Okul Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Rize'nin Pazar İlçesinde Okul Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

EĞİTİM 17.09.2024 13:04:00 315 0
Rize

Rize'nin Pazar ilçesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için okul servis sürücülerine yönelik önemli bir eğitim semineri düzenlendi. Eğitim, bölge trafik denetleme istasyon komiseri Akif Karaduman ve polis memuru Salih Tatar tarafından gerçekleştirildi.

Seminerde, servis şoförlerine yönelik olarak güvenli sürüşün önemi ve sürücülerin yükümlülükleri vurgulandı. Eğitimde, okul servis araçlarının yönetmeliği, yolcu indirme ve bindirme kuralları, araçta bulunması gereken trafik güvenlik sistemleri ve emniyet kemerinin hayati önemi gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, dikkatli sürüş kuralları ve olası kazalarda can kaybı ve yaralanmaların en aza indirgenmesi için gerekli önlemler de katılımcılara aktarıldı.

Şoförler Odası tarafından yapılan açıklamada, "Geleceğimize ışık tutacak olan evlatlarımızın güvenliği için her türlü eğitim ve öğretimin yanında olacağız. Onları güncel bir şekilde evlerine ve okullarına ulaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz," denildi.

Ayrıca, servis taşımacılığı yapan ve istenilen eğitim sertifikasına müracaat etmek isteyenler için Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü'ne başvurabilecekleri belirtildi. Kurs kayıtları ise başlamış durumda.

Eğitim seminerine öğrenci taşımacılığı yapan sürücüler ve rehberler katıldı. Bu tür eğitimlerin, öğrencilerin güvenliğini artırma ve olası kazaların önüne geçme konusunda büyük bir adım olduğu ifade ediliyor.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI