Rizeli Kadınlar 8 Mart’ta İstanbul’da Bir Araya Geldiler

Rizeli Kadınlar 8 Mart’ta İstanbul’da Bir Araya Geldiler

YAŞAM 8.03.2025 12:58:00 1619 1
Rizeli Kadınlar 8 Mart’ta İstanbul’da Bir Araya Geldiler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Rizeli kadınlar, İstanbul'da anlamlı bir buluşmaya imza attı. Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, kadınların geçmişten günümüze süregelen cesur ve güçlü duruşu vurgulanırken, Atatürk devrimleri, kazanımları ve düşünce özgürlüğü ışığında geleceğe emin adımlarla yürüyecekleri mesajı verildi.

Programa Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dededaş, Rize’nin önemli sanatçılarından Ayşenur Kolivar ve moderatör olarak Rize Demokrat Kadın Platformu (RİDEKAP) kurucusu ve sözcüsü Dilek Karafazlı katıldı. Ayrıca Rizeli yazar Sonay Atabey Can ve diğer Rize kökenli yazarlar da davete katılarak kitap standlarında desteklerini sundular.

Rizeli kadınların güçlü birlikteliğiyle gerçekleşen bu etkinlikte, kadın hakları ve toplumsal eşitlik konuları ele alınırken, RİDEKAP ailesi olarak cesur ve güçlü duruşlarıyla kadın dayanışmasının önemini bir kez daha ortaya koydular.

 

Yasemin
16.12.2025 14:44:41
Bizi temsil etmiyorlar...kusur bakmasınlar

AFAD Rize'den Üniversite Personeline Kritik Eğitim

Pazar’da Arama Kurtarma İçin Yeni Dönem: PAKUT Hizmet Binası Açıldı

RİZE’DE HEYELAN YOLU KAPATTI

Pazar’da 10 Ocak Mesaisi: Belediye Başkanı Çakır ve CHP Teşkilatı Basınla Kahvaltıda Buluştu

VALİ BAYDAŞ 'DAN GENEL MÜDÜR ALİM 'E ZİYARET

Pazar Fen Lisesi Öğrencilerinden AFAD Rize’ye Ziyaret