Rizeli Balıkçılar VİRA Bismillah dediler

Rizeli Balıkçılar  VİRA Bismillah dediler.

1.09.2024 14:54:00 293 0
Rizeli Balıkçılar VİRA Bismillah dediler

 

Rizeli Balıkçılar "Vira Bismillah" Diyerek Sezona Merhaba Dedi

Rize'de denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek ağlarını denizle buluşturmak için limandan ayrıldı. 2024-2025 av sezonunun başlaması dolayısıyla Rize’nin Gündoğdu Balıkçı Barınağı'nda açılış töreni düzenlendi. Törene Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genc, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç ve birçok protokol üyesi ile balıkçı aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından halk oyunları ekibinin horon gösterisi ile devam etti. Vali İhsan Selim Baydaş, yaptığı konuşmada, denizlere açılacak tüm balıkçılara kazasız, belasız ve bereketli bir sezon dileyerek, avcılık kurallarına titizlikle uyulmasının ve doğal kaynakların korunmasının önemine vurgu yaptı.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın duası sonrası, sezonun açılışı pasta kesimi ile kutlandı. Vali Baydaş, törende bir sürpriz yaparak alanda bulunan çocukları yanına çağırdı ve onlarla birlikte pastayı kesip, "Vira Bismillah" dedirtti. Çocukların "Bismillah" diyerek gerçekleştirdiği pasta kesiminin ardından, tören havai fişek gösterisi ve meşaleler eşliğinde balıkçı teknelerinin denize uğurlanmasıyla sona erdi.

Rize Valiliği olarak 2024-2025 av sezonunun tüm balıkçılar ve sektör çalışanları için bereketli ve hayırlı bir yıl olmasını diliyoruz. Herkesin bu sağlıklı nimetten bolca faydalanmasını temenni ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Rizeli Balıkçılar Bismillah dediler
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI