Rize'de Yürüyüş Etkinliği Düzenlendi

Rize'de Dünya Yürüyüş Günü ve Serebral Palsi Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi.

SPOR 6.10.2024 17:52:00 77 0
Rize

Rize'de Dünya Yürüyüş Günü ve Serebral Palsi Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi

Rize’de, her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Dünya Yürüyüş Günü ve 6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü dolayısıyla bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Rize Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, Serebral Palsi gibi kas hastalıkları bulunan özel gereksinimli bireylere dikkat çekmek ve hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla yapıldı.

Etkinliğe Rize Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş, Çaykur Genel Müdürlüğü önünden başladı ve sahil boyunca devam ederek sahil kordon yeşil alanda Serebral Palsi hastası özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle buluşma noktasında son buldu.

Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi ve fiziksel aktivitelerin artırılması gibi konulara dikkat çekildi. Vatandaşlar, Serebral Palsi hastası bireyler ve aileleriyle bir araya gelerek, farkındalık yaratan bu anlamlı etkinliğe destek verdi.

Etkinlik, Rize Belediyesi tarafından sunulan ikramlarla son buldu.

 


Anahtar Kelimeler: ' Yürüyüş Etkinliği Düzenlendi
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI